Whiskyproeverij als appetizer

DELDEN – Tijdens het Theaterweekend willen de podia in Delden en Goor het publiek kennis laten maken met de betovering van het theater. Dat doen ze met de mooiste voorstellingen aan te bieden voor slechts een tientje én door activiteiten te organiseren die een breed publiek verleiden. Zo gaat in Delden de voorstelling van de Cabaretpoel op 26 januari gepaard met een competitie en wordt het theaterconcert van The Lasses op de zaterdag voorafgegaan door een whiskyproeverij.

Op 27 januari verzorgt een kenner van het toonaangevende Whiskyhuis vanaf 18:30 uur een hoor- en werkcollege waarbij liefhebbers een breed scala aan whisky’s proeven. Tijdens de proeverij passeert een handvol whisky’s de revue, een strenge selectie uit de 1000 verschillende soorten die het huis verhandelt (met flessen ter waarde van een auto). Tijdens het college wordt stilgestaan bij de eigenschappen en achtergronden: voor iedere liefhebber een kans om nieuwe whisky’s te ontdekken, voor iedere leek de ideaal ter kennismaking. En voor allen de perfecte appetizer voor een betoverend concert, waarin de Keltische sappen aangevuld worden met Schotse klanken.

Zowel de proeverij als het concert kunnen dankzij de steun van het Cultuurfonds voor een schijntje worden aangeboden. Deelname aan de proeverij kost slechts €15,-, het theaterconcert van The Lasses slechts €10,-. Diezelfde prijs geldt voor de voorstelling van de Cabaretpoel. Tickets zijn verkrijgbaar op www.theaterdelden.nl, voor de proeverij is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)