Volle zalen en decemberdames

DELDEN – De theaterwetten lieten zich nog maar eens gelden: hoe natter de straten hoe voller de zalen. Wat afgelopen week ook hielp was een prachtige line-up, maar zelfs namen al Dorrestijn en Guzman in overweging nemende, is 600 theaterbezoekers in één week vermeldenswaardig. Hoopgevend was bovendien dat de vrouwen – Mirjam Spitholt en Britta Maria – verantwoordelijk waren voor meer dan de helft van die massa’s, in december volgen immers nog drie feminiene artiesten.

Met Hans Dorrestijn en Javier Guzman stonden afgelopen week twee kopstukken van het theaterseizoen op de planken. Beide heren waren hun uitzonderlijkste zelf en dat was precies waarvoor het publiek in grote getalen was toegestroomd. Na een immense carrière gaven zowel Guzman als Dorrestijn te kennen dat dit zomaar hun laatste show zou kunnen zijn, mocht dit niet het geval zijn dan doen ze vast nog eens het Twickelstadje aan.

Voor wie de terugkeer al zeker en aanstaand is, is Mirjam Spitholt. Een uitverkochte theaterzaal trakteerde zij op een flinke portie levenselixer. Spitholt maakte de afgelopen decennia als gelukskundige naam, dat bleek wel toen ze binnen no-time de zaal uitverkocht. De daaropvolgende bijboeking was opnieuw niet aan dovemansoren gericht, want ook op donderdag 7 december zit de zaal bommentje vol. Waarmee ook voor Mirjam Spitholt geldt: die zien we nog wel eens terug in Delden.

Voor iedereen die in de eerste decemberweek niet naar het theatercollege gelukskunde kan, zijn er gelukkig twee alternatieven voorhanden. Op woensdag 6 december is het Lisa Ostermann (alle prijzen op ‘het Leids’ van 2020 en hét comedytalent van 2021 volgens de Volkskrant) die met een try-out van haar nieuwe programma het Stadscentrum aandoet. Op zaterdag 9 december maakt Mylou Frencken het trio powerhouses compleet, in ‘Minnares’ bewijst de bardame van ‘Het mes op tafel’ nog eens de bevindingen van de theaterkrant: ‘De ongekroonde koningin van het kleinkunstlied.’

Aanvang is op zowel 6 als 9 december 20:00 uur, kaarten zijn voor respectievelijk €15,00 en €19,50 te koop op www.theaterdelden.nl. Een ideaal sintcadeau om te geven of te vragen dus.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)