Van Kooten na vier programma’s eindelijk in Delden

DELDEN –  Op 15 maart maakt Marjolijn van Kooten na een aantal jaar vertraging dan toch echt haar opwachting in Delden. In haar vijfde voorstelling ‘Hoe vind je het zelf gaan’ diept ze de niche van het psychologisch cabaret verder uit. Want waar de vrees bestond dat met de voorspoed die het theatersucces haar bracht, de inspiratie voor een nieuwe show zou ontbreken, blijkt niets minder waar. Hopelijk doorstaat ze ook een nieuw hoogtepunt: Delden.

Vier avondvullende programma’s heeft Marjolijn van Kooten al op haar conto. Dat had Bram Bakker, bij wie ze zo’n twintig jaar geleden in therapie was, niet kunnen bevroeden toen hij haar tot het theateravontuur verleidde. Van Kooten besloot alsnog een kleinkunstopleiding te volgen won in 2010 de tweede prijs van het Amsterdamse Kleinkunst Festival en hoorde zich vergeleken worden met Dorrestijn en Kaandorp. Ze zag haar publiek jaar op jaar groeien terwijl ze in alle eerlijkheid – en droogkomisch – angststoornissen, terugvallen en ergernissen etaleerde.

Marjolijn van Kooten bedient met haar psychiatrisch cabaret drie groepen: cabaretliefhebbers, zorgprofessionals en een steeds grotere groep mensen die het onderwerp aan den lijve ondervinden. In ‘Hoe vind je het zelf gaan’ komt Marjolijn wegens aanhoudend psychisch herstel eindelijk toe aan beantwoording van vrij basale vragen. Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit? Eén ding móet: Humor. Liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)