Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur. Bij theater- en filmvoorstellingen is het coronatoegangsbewijs verplicht. De betreffende organisator neemt de informatievoorziening en de controle voor zijn rekening. Uiteraard zorgen wij in onze gebouwen voor afdoende ventilatie en desinfectiemogelijkheden.

Piepschuim

Prijs:
€ 15
Bestellen

Baat het niet dan schaadt het niet

Piepschuim speelt het glas weer halfvol.

Wij zijn de overlevenden! En nu er weer iets te beleven valt in de theaters, gaan we dat leven vieren ook! Roerige tijden vragen immers om een onstuimige en opbeurende voorstelling. Een voorstelling die je weer energie geeft en die je het eentonige binnen-zitten even doet vergeten.

Onder het motto: Baat het niet dan schaadt het niet speelt Piepschuim het glas weer halfvol. Want er valt altijd wat te lachen, is het niet om ons eigen onvermogen dan is het wel om Piepschuim!

Laat jezelf vollopen met energie en lach de opgekropte spanning uit je lijf bij de muzikale cabaretvoorstelling Baat het niet dan schaadt het niet.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 26 januari 2022 | 20:00
Özcan Akyol 5

Lammert Kamphuis

Besloten voorstelling

Praktische filosofie voor het alledaagse

Dit betreft een besloten voorstelling Cult. Ver. “t Nut.

Als auteur van het boek Filosofie voor een weergaloos leven, prikkelt de filosoof Lammert Kamphuis u met zijn kijk op het alledaagse. Complexe onderwerpen brengt Kamphuis toegankelijk terug tot handvatten voor het leven van alledag.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 9 februari 2022 | 19:30

Marlon Kicken

Prijs:
€ 15
Bestellen

Draadloos

Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon.

Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische negentig minuten ook de draad kwijt bent is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad! Maar als jij het wel snapt… PLEASE HELP MARLON!

Marlon Kicken komt met zijn vierde show weer naar het theater om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Heb je nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet jij zeker in de zaal zitten! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek. Geen zaal is te groot of te klein voor deze cabaretier die ieder publiek meeneemt en een geweldige avond bezorgd.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 16 februari 2022 | 20:00

Ruben Terlou

Besloten voorstelling

Ruben Terlou is fotograag en arts, maar in de afgelopen jaren vooral tocht uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse documentairemakers. In deze lezing biedt hij een inkijk in het land waar hij Mandarijn studeerde en zijn grootste successen vierde.

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 8 maart 2022 | 19:30

Ernest Beuving & band

Prijs:
€ 18
Bestellen

So long cohen

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban wist te houden.

‘So long Cohen’ is een theaterconcert met de bekendste nummers van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. Daarnaast is ‘So long Cohen’ een ontdekkingsreis naar wie Leonard Cohen nou was.

Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen. Dit zoeken doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te denken (van Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot Bob Dylan en Armand).

Kortom: een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en beleving, met veel humor, ontroering en poëzie:

‘there is a crack in everything, that’s how the light gets in’(Leonard Cohen)

 

‘So long Cohen’ wordt uitgevoerd door:

 

Ernest Beuving    : zang, verteller, cabaretier, gitaar, bluesharp

Erik Raayman      : gitaar, bas, kunstfluiten, zang

Jaap Berends      : contrabas, gitaar, banjo, piano, zang

Tessa Zoutendijk  : viool, accordeon, mandoline, zang

Jurriaan Boerstoel: piano, techniek

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 12 maart 2022 | 20:00

OLDENHERMANNS

Prijs:
€ 15
Bestellen

FCKED

FCKED is een klimaatcomedy om je groene vingers bij af te likken. Cabaret waarin we met lichte paniek samen lachen (en huilen) over wat ons te wachten staat. Trek je poncho en kaplaarzen aan, want droog ga je het niet houden…

Tot de tanden toe bewapend met humor gaat OLDENHERMANNS in FCKED de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. Vanuit ‘Utrecht aan zee’ in 2040 ontstaat een hilarische krachtmeting tussen later en nu. Hoe leggen ze dit uit aan hun koters?! Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen Co2 junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwe het juiste te doen en hopen dat climate change toch misschien een Hoax is…

De pers over OLDENHERMANNS:
‘Twee fantastische actrices, die razendsnel tot de kern van hun typetjes komen’
– het Parool
‘Pijnlijk herkenbaar, je kan niet anders dan gefascineerd blijven kijken’
– ****Ilovetheater
‘Meesterlijke scenes’
– musicalnieuws.nl
‘Een heel eigen en veel belovend nieuw duo’
– Juryrapport 2014 Cameretten (Winnaar Cameretten)

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 16 maart 2022 | 20:00
Wim Daniëls - Koken met taal

Wim Daniëls

Prijs:
€ 18
Bestellen

Koken met taal

Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok, de taalkok, die in zijn voorstelling Koken met taal laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft.

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 18 maart 2022 | 20:00

ForEverly Brothers

Prijs:
€ 20
Bestellen

Tribute to the Everly Brothers

Een swingende show met de aanstekelijke nummers van The Everly Brothers. Dat is waar het goedlachse duo Marcel Hufnagel en Harold Verwoert met hun tribute act ForEverly Brothers garant voor staan.

Marcel heeft o.a. klassieke albums gemaakt die wereldwijd zijn verkocht en stond eerder als vertolker van Phil Everly in een landelijke theatershow.

Harold is bekend van o.a. de theatergroep ‘Jeans’ waarmee hij acht seizoenen in de theaters te zien was en is bekend als presentator van verschillende tv-programma’s. Hij maakte zes succesvolle Nederlandse bioscoopfilms, waarvan er vijf een gouden status behaalden.

In 2020 werden zij als ForEverly Brothers de trotse winnaars van de RTL4 show ‘All Together Now’.

Tijdens hun performance, waarbij ze zichzelf begeleiden op gitaar, spat het plezier van het podium. Met hun tribute act laten de mannen de legende van The Everly Brothers voortduren. Met veel respect naar de Everly Brothers vinden zij het een eer om hun repertoire actueel te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze muziek.

Laat u verrassen en ‘let’s take a trip down memory lane!’

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 2 april 2022 | 20:00
Özcan Akyol 1

Dr. Ing. Dave Blank

Besloten voorstelling

Nanotechnologie en toepassingen

Dit betreft een besloten voorstelling Cult. Ver. “t Nut.

Dave Blank is mogelijk de meest benaderbare (en zeker niet de minst eminente) wetenschapper van het land. Vorig jaar nog was hij ere-jurylid bij de Science Battle in het stadscentrum, op deze februariavond doet hij de toepassingen van ‘zijn’ nanotechnologie uit de doeken. Voor aanwezigen wordt de alledaagse praktijk daarmee een stuk begrijpelijker en de toekomst meer inzichtelijk.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 6 april 2022 | 19:30

Pieter Jouke

Prijs:
€ 15
Bestellen

Laars lappen

In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”  en ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Allergie informatie: De voorstelling bevat: humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van: een mening en muziek.

Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al.

‘GA DIE MAN ZIEN’ aldus Dolf Jansen

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’  Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 20 april 2022 | 20:00

Er kan weer steeds meer in Stadscentrum het Parochiehuis. Voorstellingen komen te vervallen, maar sport- en cultuurbeoefening zijn inmiddels weer mogelijk. Belanghebbenden zijn op de hoogte gebracht. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 15 januari)