Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de activiteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Lonneke Dort

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Na de lieve vrede

Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet. In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.

Zaal
Reggezaal
Datum
18 december 2019
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party 2

4-lachenkaart 2020

Prijs:
€ 49,99
Bestellen

Geef of vraag het grappigste cadeau voor de feestdagen: de 4-lachenkaart van Stadscentrum het Parochiehuis. De kaart geeft recht op de een plekje bij de vier cabaretvoorstellingen in het voorjaar van 2020: OLDENHERMANNS, Javier Guzman, Matroesjka en Piepschuim.

Zaal
Reggezaal
Datum
1 januari 2020
Tijd
20:00

Smallfoot

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

In dit winterverhaal bij uitstek geloven maar weinig yeti’s in het bestaan van de mens. Totdat…

Zaal
Reggezaal
Datum
2 januari 2020
Tijd
15:00
Familiefilm - Smallfoot

OLDENHERMANNS

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

UNSEXED

OLDENHERMANNS gaat in UNSEXED op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n-roll van de zandbakrand. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scenes laten ze de dillema’s van de millenial zien. Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. Een pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan van alledag.

Zaal
Reggezaal
Datum
15 januari 2020
Tijd
20:00
OLDENHERMANNS - UNSEXED

Helmert Woudenberg

Prijs:
€ 10
Bestellen

Na de jaarvergadering van ’t Nut, brengt de vereniging Helmert Woudenberg op de planken. Deze gelauwerde acteur vertolkt op geheel eigen – maar uiteraard Amsterdamse – wijze een vijftiental kronkels van Simon Carmiggelt.

Zaal
Reggezaal
Datum
22 januari 2020
Tijd
20:15
Helmert Woudenberg

Hotel Transsilvanië 3

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

Een monsterlijk leuke vakantie

Je favoriete monsterfamilie bezorgt je met een hilarisch verhaal nog een keer dat ultieme vakantiegevoel.

Zaal
Reggezaal
Datum
19 februari 2020
Tijd
15:00
Hotel Transsilvanië 3 - Een monsterlijk leuke vakantie 4

Ad van Liempt

Prijs:
€ 5
Bestellen

Wie kan er beter vertellen over de Tweede Wereldoorlog dan Ad van Liempt? Speciaal voor de gelegenheid zoomt de historicus in op de bevrijding van Delden en omgeving.

Zaal
Reggezaal
Datum
25 februari 2020
Tijd
19:30
Ad van Liempt

Javier Guzmán

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Guzmán

Na zijn zesde Sinterklaasconference en tweede Oudejaarsconference in 2018 speelt Javier nu zijn negende avondvullende show ‘Guzmán’. Het is het tweede programma in een trilogie, die begon met ‘Ga-Bie-Jer’ en afgesloten zal worden met ‘Francisco’. In ‘Guzmán’ kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar deze avond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat. Ben erbij!

Zaal
Reggezaal
Datum
26 februari 2020
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party 1

Tom Lanoye

Prijs:
€ 13
Bestellen

Enkele jaren schreef Tom Lanoye het boekenweekgeschenk, het is slechts een van de hoogtepunten in zijn literaire loopbaan. Een ander is zijn vermaarde roman Sprakeloos (2009), waarover hij ook op deze avond zal spreken. Lanoye komt op uitnodiging van ’t Nut Delden en de Hofbibliotheek.

Zaal
Reggezaal
Datum
10 maart 2020
Tijd
19:30
Tom Lanoye

Matroesjka

Prijs:
€ €15,00
Bestellen

BRAINWASH

“Matroesjka klimt glorieus uit het zwarte gat”, kopte de Theaterkrant. “Een mooi compleet programma”, schreef De Telegraaf en knalde er ☆☆☆☆ achteraan. Heb je BRAINWASH vorig jaar gemist? Dan is nu je kans, want BRAINWASH is wegens succes terug!

BRAINWASH heeft alle ingrediënten die je van dit illustere technocabaretduo gewend bent: knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe: de dames fileren nu niet alleen de actualiteit, maar maken ook korte metten met zichzelf en elkaar. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden.

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht voor het beste theaterlied van het jaar. Nu zijn ze er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken.

Zaal
Reggezaal
Datum
18 maart 2020
Tijd
20:00
Matroesjka - BRAINWASH

PIEPSCHUIM

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Grote woorden

Het 247ste programma Grote Woorden van PIEPSCHUIM is meteen het allerbeste. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN.

Zaal
Reggezaal
Datum
15 april 2020
Tijd
20:00
Korendag 2

Prof. Dr. Friso Wielenga

Prijs:
€ 10
Bestellen

Friso Wielenga zou vorig jaar al komen vertellen over ‘De lange weg van de normalisering. Nederlands-Duitse betrekkingen na 1945.’, helaas kon die geen doorgang vinden. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet en ’t Nut kan als slotstuk van dit jaar dus alsnog deze boeiende spreker presenteren.

Zaal
Reggezaal
Datum
22 april 2020
Tijd
19:30
Prof. Dr. Friso Wielenga 2