Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de activiteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Cabaretpoel – Vier keer leuk

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Cabaretliefhebbers opgelet! Deze voorstelling mag u niet missen. In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe
aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en
prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend
cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan
zonder competitie element.

Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier
uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Wie
er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing. Dus laat uzelf verrassen door het talent van de
toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van t Hek. In ieder geval
ziet u vier keer iets nieuws!

Zaal
Reggezaal
Datum
6 september 2019
Tijd
20:00
Cabaretpoel - Vier keer leuk

Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers – Tukkerware party

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Wat is er nu leuker dan gezellig samenkomen met andere mensen die dezelfde behoefte hebben dan uzelf? Leuke ervaringen delen en advies krijgen zonder mooie verkooppraatjes. Dit product verkoopt zichzelf omdat het al jarenlang garant staat voor een stevige basis in uw huishouden.
Het product: 3 Twentse goden die graag ‘out of the Bokse’ denken….. Door onze jarenlange ervaring leveren we maatwerk voor elk individu. Hoe meer personen er aanwezig zijn op de party, des te goedkoper is het product te leveren. Na de party is er ruimte genoeg om de producten uit te proberen om voor uzelf te kijken of het een toevoeging kan zijn in uw huidige huishouden.

Enthousiast geworden?

Kom dan allemaal naar de Tukkerware Party en beleef een onvergetelijk leuke avond.

Zaal
Reggezaal
Datum
25 september 2019
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party

8-lachenkaart 19/20

Prijs:
€ 99,99
Bestellen

Deze kaart geeft recht op toegang bij de acht cabaretvoorstellingen tussen 25 september en april. De kaart is niet persoonsgebonden. Bij verhindering kan hij dan ook worden overgedragen, tevens kan de kaart worden gerouleerd binnen bedrijven of verenigingen. Let op: de toegangscode is uniek en per voorstelling slechts eenmaal te gebruiken, zorg bij overdracht daarom voor een fysieke kaart, zodat onverhoopt misbruik wordt voorkomen.

Zaal
Reggezaal
Datum
25 september 2019
Tijd
20:00 uur

Pieter Jouke – Gloeiende plaat

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Pieter wil de wereld graag een stukje beter maken. Maar ja, dan zal hij die wereld eerst even beter moeten begrijpen. En dat is lastig, want meestal leeft hij in zijn eigen wereld. In een hoofd dat bol staat van de gedachten. Van de hersenactiviteiten. De gedachtespinsels. Continu vallen hem dingen op, schieten hem ideeën te binnen, slaat zijn fantasie op hol. “Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk.” (NRC) Zijn brein kookt over van de overpeinzingen. In “Gloeiende Plaat” spuit alles eruit. Pieter Jouke kan een aardig potje rennen, maar zijn hoofd slaat nog hollender op hol. Dat weten we van “De Staat van Verwarring”. Van “Padoem Patsss”, de “Humormarathon” en “Zondag met Lubach”. En dat weten we nu ook van “Gloeiende Plaat”. Wat een wereld!

Zaal
Reggezaal
Datum
16 oktober 2019
Tijd
20:00
Pieter Jouke - Gloeiende plaat

Nathalie Baartman – BREEK

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte. Op het randje van de gekte. ‘Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen’, aldus Nathalie Baartman.

Ze zegt: ‘Neem een “breek”, joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’

Zaal
Reggezaal
Datum
20 november 2019
Tijd
20:00
Nathalie Baartman - BREEK

Trippel Trappel – Dierensinterklaas

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

Op de vooravond van Sinterklaas brengt deze film je op een bijzondere manier in de ultieme stemming.

Zaal
Reggezaal
Datum
4 december 2019
Tijd
15:00
Trippel Trappel - Dierensinterklaas 1

Lonneke Dort – Na de lieve vrede

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet. In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.

Zaal
Reggezaal
Datum
18 december 2019
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party 2

Familiefilm – Smallfoot

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

In dit winterverhaal bij uitstek geloven maar weinig yeti’s in het bestaan van de mens. Totdat…

Zaal
Reggezaal
Datum
2 januari 2020
Tijd
15:00
Familiefilm - Smallfoot

OLDENHERMANNS – UNSEXED

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

OLDENHERMANNS gaat in UNSEXED op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n-roll van de zandbakrand. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scenes laten ze de dillema’s van de millenial zien. Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. Een pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan van alledag.

Zaal
Reggezaal
Datum
15 januari 2020
Tijd
20:00
OLDENHERMANNS - UNSEXED

Hotel Transsilvanië 3 – Een monsterlijk leuke vakantie

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

Je favoriete monsterfamilie bezorgt je met een hilarisch verhaal nog een keer dat ultieme vakantiegevoel.

Zaal
Reggezaal
Datum
19 februari 2020
Tijd
15:00
Hotel Transsilvanië 3 - Een monsterlijk leuke vakantie 4

Javier Guzmán – Guzmán

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Na zijn zesde Sinterklaasconference en tweede Oudejaarsconference in 2018 speelt Javier nu zijn negende avondvullende show ‘Guzmán’. Het is het tweede programma in een trilogie, die begon met ‘Ga-Bie-Jer’ en afgesloten zal worden met ‘Francisco’. In ‘Guzmán’ kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar deze avond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat. Ben erbij!

Zaal
Reggezaal
Datum
26 februari 2020
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party 1

Matroesjka – BRAINWASH

Prijs:
€ €15,00
Bestellen

“Matroesjka klimt glorieus uit het zwarte gat”, kopte de Theaterkrant. “Een mooi compleet programma”, schreef De Telegraaf en knalde er ☆☆☆☆ achteraan. Heb je BRAINWASH vorig jaar gemist? Dan is nu je kans, want BRAINWASH is wegens succes terug!

BRAINWASH heeft alle ingrediënten die je van dit illustere technocabaretduo gewend bent: knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe: de dames fileren nu niet alleen de actualiteit, maar maken ook korte metten met zichzelf en elkaar. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden.

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht voor het beste theaterlied van het jaar. Nu zijn ze er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken.

Zaal
Reggezaal
Datum
18 maart 2020
Tijd
20:00
Matroesjka - BRAINWASH

PIEPSCHUIM – Grote woorden

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Het 247ste programma Grote Woorden van PIEPSCHUIM is meteen het allerbeste. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN.

Zaal
Reggezaal
Datum
15 april 2020
Tijd
20:00
Korendag 2