Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Mylou Frencken

Minnares (verplaatst naar 15 november 2024)

Deze voorstelling is verplaatst naar vrijdag 15 november 2024, kaarthouders zijn op de hoogte gebracht.

Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.
Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde?

Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt.
Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug.

Liedjes van Mylou Frencken (ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het Mes op Tafel) werden verschillende keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 9 december 2023 | 20:00

Ellen Deckwitz

’t Nut presenteert:

Dichteres, columniste en schrijfster

Ellen Deckwitz komt op uitnodiging van ’t Nut met wat vertraging naar het Stadscentrum. De geboren Bornse kent u van haar columns in de NRC of van haar bekroonde poëzie en vertelt op deze avond vol humor en relativeringsvermogen over haar dichterschap. Uiteraard draagt Deckwitz ook voor uit haar rijke oeuvre.

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 12 december 2023 | 19:30

Made in Overijssel 23/24

Prijs:
€ 35
Bestellen

In seizoen 23/24 ontrolt zich in Stadscentrum het Parochiehuis voor het eerst ook een programmering met het mooiste aanbod uit onze eigen provincie. Dit zeer diverse aanbod is ook als extra voordelige package-deal te koop. Voor €35,- ziet u drie voorstellingen:

Fokko + Band – 15 december
Firma Weijland – 2 maart
Nathalíe – 6 april

 

 

 

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 15 december 2023 | 19:55

Fokko + band

Mijn hond is dood (theatertour)

Deze voorstelling is verplaatst naar vrijdag 24 januari 2025. Kaarthouders zijn op de hoogte gebracht.

Fokko Mellema schreef zijn eerste liedje in groep 7, over een dode hond. En nu, 25 jaar later, is ‘ie daadwerkelijk af. Tijd voor een theatertour, samen met vier van zijn allerbeste muziekmakkers natuurlijk.

In Mijn Hond Is Dood maakt Fokko de balans op na bijna drie decennia liedjes schrijven over dingen die in meer of minder mate gebeurd hadden kunnen zijn. Nieuwe liedjes met titels zoals Papa en Mama Hadden Een Keer Seks En Daar Was Jij, maar ook oud werk in een nieuw jasje. Daarbij wordt Fokko bijgestaan door een veelzijdig muzikaal gezelschap, die als hobby aan instrumentwissels doen. Verwacht zowel akoestische punk als een ballade met viool en blaasorgel. En verhalen achter liedjes zoals bijvoorbeeld Heleen, of Sanne, of nog zo’n meisjesnaam. Ook: technische hoogstandjes. Verder: veel om te lachen. Maar niet te! Want zijn hond is dood.

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 15 december 2023 | 20:00

Armonia

’t Nut presenteert:

Klein Orkest

Het Hengelose AKO, een instrumentaal 10-manscombo, brengt het sluitstuk van de jaarvergadering van ’t Nut Delden.

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 16 januari 2024 | 20:00

5-LACHENKAART 23/24

Prijs:
€ 66
Bestellen

Uw maandelijkse portie cabaret op de woensdagavond:

17 januari – Kees van Amstel

14 februari – André Manuel

28 februari – Piepschuim

20 maart – Piet van Eeghen

24 april – Ronald Snijders

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 17 januari 2024 | 19:59

Kees van Amstel

Prijs:
€ 17,50
Bestellen

Vluchtweg altijd vrijhouden

Waarom vluchten we toch zo graag? Voor verantwoordelijkheden, voor stress en voor elkaar? Kees
vlucht ook graag, maar dan voor z’n plezier. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt:
reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden. Thuis, in z’n hoofd, in ’t onderwijs, maar
eigenlijk is de hele wereld nu wel een keer aan de beurt.

En wat fijn dat Kees werkelijk van elke situatie iets komisch weet te maken (zegt de Volkskrant). De Telegraaf noemt hem een sterke
verhalenverteller met gouden grappen, dus, zoals gewoonlijk, ga je ook weer lachend de zaal uit.

Zin om even te vluchten? Kom dan snel naar het theater want in zijn vierde solovoorstelling ga je weer iets mee maken. En lachen. Veel lachen.

Regie: Lebbis

 

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 17 januari 2024 | 20:00

Cabaretpoel

Prijs:
€ 10
Bestellen

4 x leuk

Tijdens het Nationaal Theaterweekend is de vrijdag in Delden cabaretesk ingevuld met de Cabaretpoel. Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Wie er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing. Dus laat uzelf verrassen door het talent van de toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ’t Hek. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws!

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 26 januari 2024 | 20:00

The Lasses + Whiskyproeverij

Prijs:
€ 10/ € 25
Bestellen

Ziel van Schotland

Tijdens het Nationaal Theaterweekend is de zaterdag in Delden muzikaal ingevuld met een voorstelling van The Lasses. Voorafgaand aan het concert verzorgt Het Whiskyhuis vanaf 18:00 uur een hoor- en werkcollege waarin een breed scala aan (Schotse) whisky’s wordt geproefd en wordt stilgestaan bij hun eigenschappen en achtergronden. Voor de proeverij kan slechts worden bezocht i.c.m. het concert en kent een meerprijs van slechts €15,-, het aantal plekken is beperkt.

Vervolgens is het de beurt aan de betoverende harmonieën en prachtige arrangementen van The Lasses. Sophie Janna en Margot Merah brengen de magie én de realiteit van Schotland tot leven. Waan je voor even in Caledonia en luister naar ballades over clans en kastelen, vissersvrouwen en marktmeisjes, en sympathieke verhalen over The Lasses’ eigen ervaringen op tour door Schotland.

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 27 januari 2024 | 20:00

Dirk Scheele (2+) 11:00

Prijs:
€ 12,50
Bestellen

Muziek maken met Dirk Scheele

De YouTube sensatie komt naar de theaters! In deze voorstelling duiken we samen met Dirk Scheele in de wereld van muziek. Op een speelse manier leert Dirk je van alles over instrumenten zoals de gitaar, drums en de piano.

Ontdek hoe eenvoudig je zelf muziek kunt maken met simpele voorwerpen! Denk aan een sleutelbos, de rits van je vest of je eigen handen om mee te trommelen. Dirk geeft je in deze voorstelling een kijkje in zijn eigen muziekhuisje, waarin écht alles geluid maakt. Aan het eind wordt het publiek zelfs uitgedaagd uit om samen met Dirk op het podium te staan en een heuse rockband te vormen. Veel van Dirk’s leukste en bekendste liedjes komen voorbij in deze voorstelling dus neem je vriendjes en familie mee, want samen muziek maken is één groot feest!

Zaal
Reggezaal
Datum
zondag 4 februari 2024 | 11:00

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)