Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur. Bij theater- en filmvoorstellingen geldt geen enkele vorm van coronabeperking meer. 

8-lachenkaart 22/23

Prijs:
€ 111
Bestellen

Uw maandelijkse portie cabaret op woensdag

14 September  Patrick Nederkoorn
19 Oktober       Javier Guzman
17 November   Ramon Chatrer
14 December   Andries Tunru
11 Januari         Daniëlle Schel
15 Februari      Marcel Harteveld
15 Maart           Marjolijn van Kooten
19 April             Nathalie Baartman

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 14 september 2022 | 19:59

Patrick Nederkoorn

Prijs:
€ 17,50
Bestellen

Hoogtij

In een Duitse krant las Patrick Nederkoorn (lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs) over de aanstaande ‘Enthollandisierung der Erde’. Er stond: ‘Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. En komt er een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland rijden. Schaffen wir das?’
In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel ‘schaffen’. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond echt verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, dijken, grenzen, verhuizen en Frau Antje.

Zaal
Datum
woensdag 14 september 2022 | 20:00

Aan tafel met Dickens

Prijs:
€ 45
Bestellen

Na het succes van het Dahldiner en Couperus Culinair neemt Op Verhaal u nu mee naar het Victoriaanse Engeland van Charles Dickens. De tijd van slobkousen en ruisende rokken, van straatschoffies en armenhuizen.

Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen bekende en minder bekende verhalen van Dickens tot leven. Maurits Boreel tovert daarbij een magisch klanklandschap uit zijn Protoon MIDI viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek ‘Aan Tafel met Charles Dickens’ van Josephine Leeuwenhoek (My Inner Victorian) voor een smakelijk driegangendiner. Een diner dat op de tafel van Charles Dickens zelf niet zou misstaan.

In december brengen Janneke, Frank en Maurits een speciale wintereditie van dit verteldiner met daarin een paar van de vele kerst- en nieuwjaarsverhalen van Dickens.

Zaal
Reggezaal
Datum
zondag 18 september 2022 | 18:30

Hé, wie zit er op de wc

Prijs:
€ 10
Bestellen

TRY-OUT

De prentenboeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten behoren tot de favoriete voorleesliteratuur van peuters en kleuters. In deze supergrappige boeken neemt een jongetje je mee in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven. Herkenbaarheid alom dus. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een voorstelling vol verrassingen en humor.

Retteketet! We gaan naar het theater!

Zaal
Reggezaal
Datum
zondag 25 september 2022 | 11:00

Freek de Jonge

Prijs:
€ 22,00
Bestellen

De Schreef

In De Schreef speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en conventies in een waanzinnig geworden wereld heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen. Of is hij het zelf?

In zekere zin is het antwoord op deze vraag natuurlijk ‘ja’. Niet in de laatste plaats omdat deze voorstelling tot op zekere hoogte gebaseerd is op het eerste deel van De Jonges memoires: Kom verder. Daarnaast is de voorstelling ook doorspekt met de onvermijdelijke actualiteit.  Nederlands bekendste domineeszoon heeft immers nog weinig van zijn geëngageerde veren verloren.

Zaal
Datum
zaterdag 1 oktober 2022 | 20:00

Javier Guzman

Prijs:
€ 18
Bestellen

Apenkooien

Javier was dol op apenkooien. Het was een feest om als kind door de gymzaal te klauteren, te klimmen en te spelen. Apenkooien kon nooit gaan vervelen en zou toch voor altijd een vreugdevol onderdeel van zijn leven blijven. Je zou denken dat het maken van grappen en spitsvormige humor, actueel en ‘vers van de straat’, zijn hedendaagse variant op zijn geliefde apenkooien is. Er is maar één manier om daarachter te komen. Komt dat zien!

“Apenkooien is een leuk en uitdagend spel waarbij deelnemers zich over een vooraf gebouwd parcours moeten bewegen terwijl iemand ze probeert af te tikken. Bouw een parcours met allerlei materialen die je kan vinden. In een gymzaal is dit natuurlijk wat makkelijker omdat je daar beschikt over allerlei gymtoestellen zoals klimrekken, bruggen, wandrekken, bokken, touwen, banken matten, springplanken etc.

Apenkooien speel je hetzelfde als tikkertje. Je mag met de voeten de grond niet raken. Een beetje zoals ‘the floor is lava’. Deelnemers mogen alleen van obstakel naar obstakel lopen, springen of rennen. Wie de grond raakt of getikt wordt door de tikker is af.

Apenkooi wordt vaak als ‘gevaarlijk spel’ aan de kant gezet. Vaak zijn er dan tijdens eerdere apenkooispellen ongelukken gebeurd. De wijze van aanbieden, het zorgen voor voldoende vluchtwegen, het weglaten van onveilige situaties en het bewaken van de veiligheid tijdens het spel hebben dan vaak onvoldoende aandacht gekregen of zijn niet goed genoeg doordacht. Als je apenkooien niet ziet zitten kan je de tikloze variant spelen

Zaal
Datum
woensdag 19 oktober 2022 | 20:00

Ramon Chatrer

Prijs:
€ 15
Bestellen

Opperhond

In OPPERHOND zet Ramon Chatrer de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat.
Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht?
In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin.
Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen.
In OPPERHOND hoor jij er wel bij.
Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp.
Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop.
Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Zaal
Datum
donderdag 17 november 2022 | 20:00

Maneman & Ostermann

Prijs:
€ 15
Bestellen

Netastof

André Manuel en Rocco Ostermann, de Asterix en Obelix van de Nederlandse popmuziek. De Dunne en de Iets Minder Dunne. De Starsky en Hutch van de Betere Gitaarmuziek, hebben hun kostbare handen uit de mouwen gestoken en spelen NETASOF.
Een muzikaal programma dat net doet alsof er niks aan de hand is. Met de mooiste eigen muziek en de allerbeste anderman’s muziek.
Niet echt om op te dansen. Maar dat mocht toch al niet. Dus dat komt goed uit.
Maneman en Ostermann met NETASOF: zo goed dat het zeer doet en bijna niet te missen. Komt dat horen!

Zaal
Datum
vrijdag 2 december 2022 | 20:00

Andries Tunru

Prijs:
€ 16
Bestellen

In theorie

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru -winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten- zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?
Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

Zaal
Datum
woensdag 14 december 2022 | 20:00

Danielle Schel

Prijs:
€ 16
Bestellen

OK

Altijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de
geschiedenis van de mensheid. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar hadden we het
over? O ja, OK. Een voorstelling over verbinding. Hartje. Profiel wordt bijgewerkt.
In 2017 won Daniëlle de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd
daarme ‘een dame om in de gaten te houden.’ In 2019 ging haar eerste avondvullende
voorstelling PATROON in première en nu is ze terug in het theater met haar nieuwe
voorstelling getiteld OK.
Voor OK kreeg Daniëlle in 2020 op voordracht van de VSCD jury van de cabaretprijzen het
Stijgend Applaus Stipendium toegekend, een aanmoedigingsprijs voor jonge cabaretiers.
“In OK zoekt Daniëlle de tragiek van de mens ditmaal in het spanningsveld tussen enerzijds
onze behoefte aan contact en anderzijds de voortschrijdende technologie, die vaak gericht is
op het bevredigen van individuele verlangens. Het resultaat is “A new way of being alone
together”, zoals ze de Amerikaanse hoogleraar Sherry Turkle citeert. Een actueel thema, dat
door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zelfs alleen maar relevanter is
geworden” – Juryrapport SAS

Zaal
Datum
woensdag 11 januari 2023 | 20:00

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)