Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Oersprong theater

Prijs:
€ 15
Bestellen

Oh, laat mij dansen…

Oh, laat mij dansen…’ is het derde stuk dat Harriët Bergsma en Marion Gerverdinck op de planken brengen. Wederom geleid door
hun Indische roots.

Het is bijna 75 jaar na de 2e Wereldoorlog, en 70 jaar na het einde van de kolonisatie van Indonesië (voorheen Nederlands Indië). De 1e generatie, de generatie van onze (Indische) ouders, is voor het overgrote deel niet meer in leven. Maar haar sporen
zijn daarmee zeker niet uitgewist.

In ‘Oh, laat mij dansen…’ volgen wij het leven van één ouderfiguur (de moeder). Gezien door de ogen van de dochter. Geïntrigeerd door de geschiedkundig/psychologische vraag: hoe komt het dat iemand zó wordt? Wat is de invloed van leven in koloniale weelde, verstoord door de Japanse bezetting, de Bersiaptijd, de noodzakelijke remigratie naar Nederland? En is de 2e (en de 3e generatie) dan opnieuw ‘oorlogsslachtoffer’?

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 29 september 2023 | 20:00

8-LACHENKAART 23/24

Prijs:
€ 111
Bestellen

Uw maandelijkse portie cabaret op de woensdagavond:

4 oktober – Tobi Kooiman

15 november – Javier Guzman

6 december – Lisa Osterman

17 januari – Kees van Amstel

14 februari – André Manuel

28 februari – Piepschuim

20 maart – Piet van Eeghen

24 april – Ronald Snijders

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 4 oktober 2023 | 19:59

Tobi Kooiman

Prijs:
€ 16
Bestellen

Best of

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging en meteen ★★★★★ van cabaret.nl kreeg. Dat gebeurt gemiddeld één keer per jaar!

 

De pers over ‘Best Of’:

  • “De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren.” (Theaterkrant)
  • “Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best Of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed” ★★★★★ Cabaret.nl
Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 4 oktober 2023 | 20:00

Jacco Hulst

Besloten voorstelling
Bestellen

Twickel, beheerder van het culturele erfgoed

In deze lezing deelt Jacco Hulst op uitnodiging van ’t Nut Delden zijn visie op het duurzame beheer van het grootste particuliere landgoed van Nederland, waarvan hij Beheerder Bouw is.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 11 oktober 2023 | 19:30

Made in Overijssel 23/24

Prijs:
€ 45
Bestellen

In seizoen 23/24 ontrolt zich in Stadscentrum het Parochiehuis voor het eerst ook een programmering met het mooiste aanbod uit onze eigen provincie. Dit zeer diverse aanbod is ook als extra voordelige package-deal te koop. Voor €45,- ziet u vier voorstellingen:

Yeliz Dogan – 13 oktober
Fokko + Band – 15 december
Firma Weijland – 2 maart
Nathalíe – 6 april

 

 

 

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 13 oktober 2023 | 20:00

Yeliz Dogan

Prijs:
€ 15
Bestellen

#MISLUKT IN LIEFDE

Hoe zelfverzekerd ze ook is, raakt Yeliz Dogan in de war. Ze is single en daar vindt men wat van. Zowel haar Nederlandse als haar Turkse omgeving. Ze wil graag net als iedereen een koppel vormen, één van de wij worden.  Maar.. hoe doe je dat op je eigen manier? Wat hoort nu wel en wat niet en volgens wiens regels gaat dat?

In een multidisciplinaire solovoorstelling neem Yeliz Dogan je mee in haar twijfels, successen en mislukkingen. Een rollercoaster waarin humor, muziek, dans en interactie met het publiek elkaar afwisselen. Soms lachwekkend en soms schrijnend. Maar altijd herkenbaar voor iedereen, ongeacht je afkomst. (Met gratis cursus koffiedik kijken.)

Yeliz Dogan
Actrice en theatermaker Yeliz Dogan was drie seizoenen lang te zien in de jeugd televisieserie Spangas. In het verleden speelde ze bij theatergroepen als Lost Project en DOX. Tijdens het Nieuwe Makers Festival RRReuring 2020 maakte ze haar makersdebuut met de eigen geschreven solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE. Yeliz is een ongeremde maker die geen blad voor de mond heeft, in gesprek gaat en de confrontatie graag opzoekt. Ze is verbonden aan TG Gouden Bergen, waar ze eigen werk maken en onlangs op de Parade stonden met de voorstelling ‘Vals verlangen’. Daarnaast is ze ook als nieuwe maker verbonden aan het ‘Nest’ i.s.m. Zwolse theaters.  Tijdens RRReuring 2023 presenteert ze haar solo voorstelling JE BENT PITTIG, K GA JE ZACHT MAKEN.

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 13 oktober 2023 | 20:00

Deze ridder zegt NEE

Prijs:
€ 11,50
Bestellen

DOOR JOES

Na het succes van ‘Dikkie Dik en de taart’ komt Joes terug naar Delden.

Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam… net als Finn.

‘Deze ridder zegt NEE’ is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen!

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland.

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 28 oktober 2023 | 11:00

Quiltexpositie 3-5 nov

Prijs:
€ 6
Aan de zaal

Op 3-5 november organiseert Ity’s Kleinvakheukske haar traditionele quiltexpositie. Meer dan 120 quilts gemaakt door cursisten en klanten van de winkel worden tentoongesteld.

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 3 november 2023 | 12:00

Hans Dorrestijn

Prijs:
€ 20
Bestellen

’t Houdt een keer op

In mijn laatste programma ’t Houdt een keer op wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.

Ik stel in ’t Houdt een keer op de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Ik onthul aan mijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Ik gooi de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.

Over ’t Houdt een keer op schreef:

Dagblad van het Noorden****: ‘grootmeester […] virtuoze vondsten […] authentiek kunstenaarschap […] trefzekere ironie […] geestig, dwars en monter’

Noordhollands Dagblad: ‘Staande ovatie. Volkomen terecht natuurlijk.’

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 11 november 2023 | 20:00

Britta Maria

Besloten voorstelling
Bestellen

Vive la Chanson

Britta Maria brengt op deze muzikale middag van ’t Nut Delden de Nederlandse Chansons die ze met Maurits Fondse schreef.

Zaal
Reggezaal
Datum
zondag 12 november 2023 | 15:00

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)