Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Mirjam Spitholt

Prijs:
€ 27,50
Bestellen

Gelukskunde

Mirjam Spitholt is gespecialiseerd in Gelukskunde en geeft daarover op het Saxion zelfs college. Tot ver buiten Twente verzorgt Mirjam webinars, trainingen en interventies om met haar nuchtere kijk op en rijke kennis over de zaak allerhande mensen te inspireren. In Delden verzorgt ze een theatercollege.

Zaal
Reggezaal
Datum
donderdag 26 september 2024 | 20:00

8-LACHENKAART 24/25

Prijs:
€ 111
Bestellen

Uw maandelijkse portie cabaret op de woensdagavond:

2 oktober – Stefan Hendrikx

23 oktober  – Wouter Monden

20 november – Bas Birker

11 december – Marijn Kardol

15 januari – Kim Schuddeboom

12 februari – Farida Laan

19 maart – BB Braspenning

2 april – Pieter Jouke

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 2 oktober 2024 | 19:59

Stefan Hendrikx

Prijs:
€ 16,00
Bestellen

WHO IS THE MAN

Als het er écht op aankomt… Wat kan je dan? When shit hits the fan… What can you then?

Stefan Hendrikx (winnaar Leids Cabaretfestival) is een man, maar weet niet wat voor een. Daar gaat

-ie dus naar op zoek: op dates, op een familiebarbecue, als hij danst, als hij gewoon even iets wil zingen. Maar als het er echt op aankomt, is hij dan wel bereid te staan voor wie hij is?

Gewapend met een enorme fantasie, een loopstation waar hij live muziek mee maakt en een hoge grapdichtheid neemt hij het publiek mee in zijn zoektocht naar wat voor man hij nou eigenlijk wil zijn.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 2 oktober 2024 | 20:00

Wouter Monden

Prijs:
€ 17,50
Bestellen

STORMBREIN

Het stormt in Wouters brein. Groot nieuws en klein leed, het doet wat met Wouter. Wouter peinst, praat en reflecteert, maakt zich zorgen en ziet oplossingen en kansen. Wouter is vader, schrijver, grappenfabrikant en ultraloper.

Hij neemt je mee op een tocht door Zwitserse bergen, Carré, parkeergarages met een luchtje en de genadeloze heuvels van de Barkely Marathons. In ‘Stormbrein’ kijkt Wouter eerlijker dan ooit naar zichzelf en naar de wereld. Alles wat om te huilen is, wordt genadeloos belachelijk gemaakt.

Wouter Monden is de sympathieke host van de razend populaire Elektra

Podcast. Hij interviewde meer dan 200 collega’s waaronder Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Peter Pannekoek, en Philippe Geubels. Wouter is de vaste publieksopwarmer van alle televisieshows van Arjen Lubach en speelt regelmatig in verschillende comedyclubs. Ook was hij te zien bij de Avondshow Stand-Ups.

https://youtu.be/EDCLdY0u9Bw?si=SMT-ZDrRox6xoo88

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 23 oktober 2024 | 20:00

De Snelste Zebra

Prijs:
€ 10,00
Bestellen

Je kunt leuk winnen, vrolijk winnen, gezellig winnen,
maar je kunt ook vervelend winnen.
Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Hardrennertje,

Sprinterdesprint, Vlugge Wilma,
het is allemaal goed, als hij maar keihard kan rennen en altijd kan winnen. Tijger, Haas en
Nijlpaard hebben zich verstopt. Ze zijn het zat, ze willen niet meer rennen. Zebra wint niet
alleen altijd, hij wint ook nog eens helemaal niet leuk. Tijger gaat het hem vertellen: ”Zebra,
niemand wil tegen je rennen!” Even is het stil in het bos, heel stil.
Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos
en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.
De snelste zebra van de wereld is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige prenten boek van Youp van het Hek met tekeningen van Georgien Overwater. Een voorstelling over
lelijk winnen en mooi verliezen, over vriendschap en natuurlijk over het belang van een
goeie schuilhut.

Zaal
Reggezaal
Datum
zondag 27 oktober 2024 | 14:00

Mylou Frencken

Prijs:
€ 19,50
Bestellen

Minnares

Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.
Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde?

Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt.
Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug.

Liedjes van Mylou Frencken (ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het Mes op Tafel) werden verschillende keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 8 november 2024 | 20:00

Bas Birker

Prijs:
€ 16,00
Bestellen

 

IN BLIJDE VERACHTING

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 20 november 2024 | 20:00

Heilligen Hendrik

Prijs:
€ 22,00
Bestellen

BAR & BOOS 

Wat doe je als je stamkroeg dreigt te sluiten, omdat de hoogbejaarde café-eigenaar ermee sto

pt? Dan ga je zelf achter de bar staan! Tenminste, als je Helligen Hendrik heet. In de voorstelling ‘Bar en Boos’ is Hendrik van der Pette kroegbaas tegen wil en dank. Dat maakt zijn humeur er niet beter op maar goed, dat was toch al nooit al te best. Vanachter de toog komt de nurkse Tukker weer met tal van hilarische bespiegelingen en maatschappelijke tirades. Hij ergert zich bijvoorbeeld aan de roddelcultuur in zijn dorp en aan het chronische gebrek aan dorpsgekken in het straatbeeld. En natuurlijk zijn er nog veel meer kwesties waar hij zich druk over maakt. Kortom: ook in deze show kan het publiek zich weer opmaken voor een ouderwets avondje ‘helligheid’.

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 30 november 2024 | 20:00

Martijn Kardol (TO)

Prijs:
€ 18,00
Bestellen

FRIS (try out)

Stel je kunt helemaal opnieuw beginnen. Gewoon een druk op de knop en je reset de boel. Hoe fijn zou dat zijn? Martijn Kardol heeft een poging tot een frisse start gewaagd: een kind, een nieuwe woonplaats en een nieuwe voorstelling. Soms valt nu eenmaal alles samen. Te mooi om waar te zijn? Ja zeker, want de Belastingdienst weet je nog steeds te vinden, je blijkt toch iets meer op je ouders te lijken dan dat je voor ogen had en hoe ‘Fris’ ben je nog na anderhalf uur op het podium?

We komen allemaal wel op een punt in ons leven, waarop een frisse start erg ‘Welkom’ is. ‘Bang’ dat je geschiedenis je blijft achtervolgen? Tsja, dat is nu eenmaal ‘De Situatie’. En hoe ‘Ver van je bed’ het ook lijkt, ooit komt het op je pad.

Na drie avondvullende cabaretprogramma’s en afgelopen theaterseizoen zijn musicaldebuut, is Martijn terug in het theater met een nieuwe solo. Verwacht een mix van pijnlijk herkenbare situaties, absurde wendingen en hilarische anekdotes. Na een avond met Martijn zijn je buikspieren weer getraind en kun je de boel weer prima relativeren.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 11 december 2024 | 20:00

Maneman en Ostermann

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

TUUTENVEL ÉN WUNDERBAHR

Andre Manuel en Rocco Ostermann, gezworen kameraden, en ook wel de Starsky en Hutch van de betere gitaarmuziek genoemd, hebben hun kostbare handen uit de mouwen gestoken en spelen het liedjesprogramma TUUTENVEL-WUNDERBAHR voor u.

Verwacht satirische liedjes met de vinger aan de pols van de absurde

wereld, impressionistische liedjes en verhalen van alledaagse waanzin. Een muzikaal programma met de mooiste eigen muziek en de allerbeste andermans muziek.

Puur TUUTENVEL én WUNDERBAHR, gezongen en gespeeld door de zin,

zon en zen meesters oet Twenthe en de Achterhoek.

Maneman & Ostermann, zo goed dat het zeer doet en bijna niet te missen

. Komt dat horen!

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 14 december 2024 | 20:00

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)