Maneman & Ostermann

Netastof

André Manuel en Rocco Ostermann, de Asterix en Obelix van de Nederlandse popmuziek. De Dunne en de Iets Minder Dunne. De Starsky en Hutch van de Betere Gitaarmuziek, hebben hun kostbare handen uit de mouwen gestoken en spelen NETASOF.
Een muzikaal programma dat net doet alsof er niks aan de hand is. Met de mooiste eigen muziek en de allerbeste anderman’s muziek.
Niet echt om op te dansen. Maar dat mocht toch al niet. Dus dat komt goed uit.
Maneman en Ostermann met NETASOF: zo goed dat het zeer doet en bijna niet te missen. Komt dat horen!

vrijdag 2 december 2022 | 20:00

Fons Stoelinga

Het onbekende India

Fons Stoelinga was lang ambassadeur in het land dat binnen afzienbare tijd China zal voorbijstreven qua inwonersaantal en tegen 2030 ’s werelds op twee na grootste economie zal zijn. Ontdek India aan de hand van de man die het land als geen ander kent.

dinsdag 13 december 2022 | 19:30

Andries Tunru

In theorie

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru -winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten- zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?
Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

woensdag 14 december 2022 | 20:00

Danielle Schel

Altijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de
geschiedenis van de mensheid. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar hadden we het
over? O ja, OK. Een voorstelling over verbinding. Hartje. Profiel wordt bijgewerkt.
In 2017 won Daniëlle de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd
daarme ‘een dame om in de gaten te houden.’ In 2019 ging haar eerste avondvullende
voorstelling PATROON in première en nu is ze terug in het theater met haar nieuwe
voorstelling getiteld OK.
Voor OK kreeg Daniëlle in 2020 op voordracht van de VSCD jury van de cabaretprijzen het
Stijgend Applaus Stipendium toegekend, een aanmoedigingsprijs voor jonge cabaretiers.
“In OK zoekt Daniëlle de tragiek van de mens ditmaal in het spanningsveld tussen enerzijds
onze behoefte aan contact en anderzijds de voortschrijdende technologie, die vaak gericht is
op het bevredigen van individuele verlangens. Het resultaat is “A new way of being alone
together”, zoals ze de Amerikaanse hoogleraar Sherry Turkle citeert. Een actueel thema, dat
door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zelfs alleen maar relevanter is
geworden” – Juryrapport SAS

woensdag 11 januari 2023 | 20:00

zaterdag 14 januari 2023 | 20:00
Ekatarina Leventhal

De grens

Dit betreft een besloten voorstelling Cult. Ver. “t Nut en volgt op de jaarlijkse ledenvergadering.

Graag geziene gast Ekatarina Leventhal brengt haar nieuwst muziektheatervoorstelling op de Deldense planken. De Grens kan gezien worden als vervolg op De Weg, die Leventhal in 2017 opvoerde en is autobiografisch van aard. De voorstelling handelt over de identiteitsvorming van de Russische die op zestienjarige leeftijd in Nederland een nieuw leven moet opbouwen.

dinsdag 17 januari 2023 | 20:00

Bovenste Knoopje Open

In het kader van het theaterweekend brengt Bovenste Knoopje Open, de vierkoppige band van multi-instrumentalisten, met Liftmuziek een intieme kleinkunstvoorstelling. Prachtige Nederlandstalige muziek, die je zowel breed doet glimlachen als je neus op de pijnlijke feiten drukt.
Al eerder liftten de muzikanten, in hun gelijknamige podcastreeks, mee op de gedachten en verhalen van schrijvers, theatermakers en persoonlijke bekenden. Elk interview was de bron voor een nieuw lied in deze voorstelling, die naast muzikaal en geëngageerd, dankzij rasverteller Sjoerd van Capelleveen vooral ook erg grappig is.

zaterdag 28 januari 2023 | 20:00

Den heet´n stool

Jan woont met zijn nicht Inge en huishoudster Truus op zijn boerderij in Delden. Zijn neef en diens vrouw zijn eigenaars van een slechtlopende antiekzaak. Ze komen alleen als ze iets van hem nodig hebben. Als Jan van zijn recent overleden zuster een kostbare antieke stoel erft en ze vermoeden dat er nog wel meer te halen valt, start de jacht op de erfenis. Nicht Inge kan ook wel een extraatje gebruiken. De beerput gaat helemaal open en ze krijgen samen hun rechtvaardige loon en dat hebben ze niet in de laatste plaats te danken aan de ijverige huishoudster.

zondag 29 januari 2023 | 20:00

zaterdag 4 februari 2023 | 20:00