Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur. Bij theater- en filmvoorstellingen is het coronatoegangsbewijs verplicht. De betreffende organisator neemt de informatievoorziening en de controle voor zijn rekening. Uiteraard zorgen wij in onze gebouwen voor afdoende ventilatie en desinfectiemogelijkheden.

Fons Stoelinga

Besloten voorstelling

Het onbekende India

Oud-ambassadeur Fons Stoelinga wijdt u in het land dat in 2025 China voorbij zal streven qua inwonersaantal en tegen 2030 ’s werelds derde grote economie zal zijn.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 8 december 2021 | 19:30

Marjolijn van Kooten

Prijs:
€ 15
Bestellen

Je knapt er echt van op

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.

Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ (zie hier de trailer) is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor.

Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maarja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!

Deze avond is 100% anti-depressief.

Bijwerkingen: lachstuipen en troost.
Je knapt er echt van op.

In mei was Marjolijn een van de artiesten die door De Monitor werden gevraagd hun kijk op de impact van het coronavirus op de cultuurwereld te geven. Daarin kondigde ze al aan huiswerk te gaan verrichten, een van de vruchten daarvan is het volgende lied.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 15 december 2021 | 20:00

Bram Bakker

Prijs:
€ 19
Bestellen

De balansfabriek

Als het over ons lichaam gaat gebruiken we graag de metafoor van de machine: het lichaam is opgebouwd uit afzonderlijke onderdelen, die het laten functioneren zolang ze goed op elkaar zijn afgestemd en niet defect zijn.

Waar we weinig bij stilstaan is dat een machine zich ook nog in een omgeving bevindt: de fabriek. In de meeste fabrieken staan meerdere machines, die afzonderlijk moeten werken, maar die ook in een verband staan met elkaar. Anders rolt er geen goed product uit de fabriek. In een fabriek moet hard worden gewerkt om alle apparaten draaiende te houden. Regelmatig schoonmaken, onderhoudsbeurten en versleten onderdelen vervangen. Ons lichaam is een machine, die geen betekenis heeft zonder de machines in de omgeving, en het gebouw waarin ze zich bevinden.

De Balansfabriek biedt een ander perspectief op de gezondheidszorg, dat ons allemaal zo dierbaar is. Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product. We menen daar recht op te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek?

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 15 januari 2022 | 20:00
Ekatarina Leventhal

Ekatarina Leventhal

Besloten voorstelling

De grens

Dit betreft een besloten voorstelling Cult. Ver. “t Nut en volgt op de jaarlijkse ledenvergadering.

Graag geziene gast Ekatarina Leventhal brengt haar nieuwst muziektheatervoorstelling op de Deldense planken. De Grens kan gezien worden als vervolg op De Weg, die Leventhal in 2017 opvoerde en is autobiografisch van aard. De voorstelling handelt over de identiteitsvorming van de Russische die op zestienjarige leeftijd in Nederland een nieuw leven moet opbouwen.

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 18 januari 2022 | 20:15

Piepschuim

Prijs:
€ 15
Bestellen

Baat het niet dan schaadt het niet

Piepschuim speelt het glas weer halfvol.

Wij zijn de overlevenden! En nu er weer iets te beleven valt in de theaters, gaan we dat leven vieren ook! Roerige tijden vragen immers om een onstuimige en opbeurende voorstelling. Een voorstelling die je weer energie geeft en die je het eentonige binnen-zitten even doet vergeten.

Onder het motto: Baat het niet dan schaadt het niet speelt Piepschuim het glas weer halfvol. Want er valt altijd wat te lachen, is het niet om ons eigen onvermogen dan is het wel om Piepschuim!

Laat jezelf vollopen met energie en lach de opgekropte spanning uit je lijf bij de muzikale cabaretvoorstelling Baat het niet dan schaadt het niet.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 26 januari 2022 | 20:00
Özcan Akyol 5

Lammert Kamphuis

Besloten voorstelling

Praktische filosofie voor het alledaagse

Dit betreft een besloten voorstelling Cult. Ver. “t Nut.

Als auteur van het boek Filosofie voor een weergaloos leven, prikkelt de filosoof Lammert Kamphuis u met zijn kijk op het alledaagse. Complexe onderwerpen brengt Kamphuis toegankelijk terug tot handvatten voor het leven van alledag.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 9 februari 2022 | 19:30

Marlon Kicken

Prijs:
€ 15
Bestellen

Draadloos

Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon.

Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische negentig minuten ook de draad kwijt bent is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad! Maar als jij het wel snapt… PLEASE HELP MARLON!

Marlon Kicken komt met zijn vierde show weer naar het theater om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Heb je nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet jij zeker in de zaal zitten! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek. Geen zaal is te groot of te klein voor deze cabaretier die ieder publiek meeneemt en een geweldige avond bezorgd.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 16 februari 2022 | 20:00

Ruben Terlou

Besloten voorstelling

Ruben Terlou is fotograag en arts, maar in de afgelopen jaren vooral tocht uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse documentairemakers. In deze lezing biedt hij een inkijk in het land waar hij Mandarijn studeerde en zijn grootste successen vierde.

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 8 maart 2022 | 19:30

Ernest Beuving & band

Prijs:
€ 18
Bestellen

So long cohen

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban wist te houden.

‘So long Cohen’ is een theaterconcert met de bekendste nummers van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. Daarnaast is ‘So long Cohen’ een ontdekkingsreis naar wie Leonard Cohen nou was.

Ernest Beuving zingt en zoekt Leonard Cohen. Dit zoeken doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te denken (van Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot Bob Dylan en Armand).

Kortom: een avond heerlijke Leonard Cohen-muziek en beleving, met veel humor, ontroering en poëzie:

‘there is a crack in everything, that’s how the light gets in’(Leonard Cohen)

 

‘So long Cohen’ wordt uitgevoerd door:

 

Ernest Beuving    : zang, verteller, cabaretier, gitaar, bluesharp

Erik Raayman      : gitaar, bas, kunstfluiten, zang

Jaap Berends      : contrabas, gitaar, banjo, piano, zang

Tessa Zoutendijk  : viool, accordeon, mandoline, zang

Jurriaan Boerstoel: piano, techniek

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 12 maart 2022 | 20:00

OLDENHERMANNS

Prijs:
€ 15
Bestellen

FCKED

FCKED is een klimaatcomedy om je groene vingers bij af te likken. Cabaret waarin we met lichte paniek samen lachen (en huilen) over wat ons te wachten staat. Trek je poncho en kaplaarzen aan, want droog ga je het niet houden…

Tot de tanden toe bewapend met humor gaat OLDENHERMANNS in FCKED de strijd aan met global warming en probeert er ondertussen een awesome tijd van te maken. Vanuit ‘Utrecht aan zee’ in 2040 ontstaat een hilarische krachtmeting tussen later en nu. Hoe leggen ze dit uit aan hun koters?! Mos-verzamelhipsters, doorgeslagen Co2 junkies en ook zijzelf belanden in een onmogelijke kluwe het juiste te doen en hopen dat climate change toch misschien een Hoax is…

De pers over OLDENHERMANNS:
‘Twee fantastische actrices, die razendsnel tot de kern van hun typetjes komen’
– het Parool
‘Pijnlijk herkenbaar, je kan niet anders dan gefascineerd blijven kijken’
– ****Ilovetheater
‘Meesterlijke scenes’
– musicalnieuws.nl
‘Een heel eigen en veel belovend nieuw duo’
– Juryrapport 2014 Cameretten (Winnaar Cameretten)

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 16 maart 2022 | 20:00

Vanaf 6 november worden de coronamaatregelen weer aangescherpt, ook in Stadscentrum het Parochiehuis. Naast de coronabasisregels geldt voor alle volwassen bezoekers de toetsing van het coronatoegangsbewijs. Deze vindt in veel gevallen plaats aan de zaal en daarom geldt na binnenkomst tot aan de check de mondkapjesplicht. Hier vindt u onze regels samengevat. Voor vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 3 november)