De Kwekweschudders

Den heet´n stool

Jan woont met zijn nicht Inge en huishoudster Truus op zijn boerderij in Delden. Zijn neef en diens vrouw zijn eigenaars van een slechtlopende antiekzaak. Ze komen alleen als ze iets van hem nodig hebben. Als Jan van zijn recent overleden zuster een kostbare antieke stoel erft en ze vermoeden dat er nog wel meer te halen valt, start de jacht op de erfenis. Nicht Inge kan ook wel een extraatje gebruiken. De beerput gaat helemaal open en ze krijgen samen hun rechtvaardige loon en dat hebben ze niet in de laatste plaats te danken aan de ijverige huishoudster.

zaterdag 4 februari 2023 | 20:00

De Kwekweschudders

Den heet´n stool

zondag 5 februari 2023 | 20:00

Drs. Martijn Pieters

Johannes Vermeer – Overzichtstentoonstelling

Van februari tot juni organiseert het hoofdstedelijke Rijksmuseum in samenwerking met het Mauritshuis Den Haag een heel bijzondere overzichtstentoonstelling van werken van de 17e-eeuwse meester Johannes Vermeer. ‘Huis-kunsthistoricus’ van ’t Nut, Martijn Pieters, maakt zijn toehoorders alvast lekker.

woensdag 8 februari 2023 | 19:30

Marcel Harteveld

Voor de bui binnen

Cabaretier Marcel Harteveld hangt zijn vuile was buiten tijdens het cabaretspektakel Voor de bui binnen, waarbij je er zeker van kunt zijn dat hij alles weer schoon wast.

Harteveld erft een wasserette midden in de stad en zal er zeker weten een succes van maken. Want hoe moeilijk het tegenwoordig ook is met de inflatie die de pan uitrijst, oorlog die uitbreekt en de huizenprijzen die maar door blijven stijgen: Marcel zal overeind blijven staan! Tussen de bedrijven door hangt hij zijn eigen vuile was buiten, en daar ben jij getuige van.

Harteveld is cabaretier en zanger, en weet op beide vlakken te floreren. Zo speelde hij de afgelopen twee jaar een hoofdrol in Soldaat van Oranje – De Musical en speelde hij rollen in SpangaS en de Belgische televisieserie Danni Lowinski. Samen met Johan Fretz stond hij vijf jaar lang op het podium als het duo Harteveld & Fretz. Als cabaretier is hij een constante factor bij Spijkers met Koppen en hij deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zijn eerste solo-theaterprogramma De Sneeuwengel speelde hij in seizoen 2016-2017.

woensdag 15 februari 2023 | 20:00

Dikkie dik en de taart

JOES

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

zondag 19 februari 2023 | 10:00

Ellen Deckwitz

Literaire avond

In samenwerking met de Bibliotheek Hof van Twente haalt ’t Nut Ellen Deckwitz terug naar Twente. De geboren Bornse is inmiddels één van de vaandeldragers in de vaderlandse poëzie, maar trekt zich van zowel geografische als ook genregrenzen weinig aan. Deckwitz uitnodigen staat garant voor meer dan een voordracht, kom u laven.

dinsdag 14 maart 2023 | 19:30

Marjolijn van Kooten

Hoe vind je het zelf gaan?

Marjolijn probeert het nog één keer: op de planken in Delden te geraken. Ze is gewend aan haar portie tegenwind, maar deze voorstelling is inmiddels drie keer uitgesteld. Inmiddels zijn we zelfs al weer een show verder binnen haar oeuvre. Het moet en zal en u trouwens ook.

Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit? Durf je je psycholoog tegen te spreken, de mindfullnesstrainer met rozijnen te bekogelen en tips van bezorgde leidinggevenden te negeren? Of gaan we gewoon doen wat de wereld van ons lijkt te verwachten?

Eén ding móet: humor. Het liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes.

Het publiek over Van Kooten:
“Vreselijk gelachen… dit is beter dan therapie!”

woensdag 15 maart 2023 | 20:00

Dr. Ir. Monique Tabak

Van wachtkamer naar woonkamer: eHealth

Dr. Ir. Monique Tabak, biomedisch ingenieur, is verbonden aan Roessingh Research and Developement en aan de Universiteit Twente. Als associate professor ontwikkelt en onderzoekt ze eHealth-toepassingen voor chronische aandoeningen en revalidatie. Een boeiend en dynamisch werkveld waarover Tabak als geen ander kan vertellen.

woensdag 12 april 2023 | 19:30

Nathalie Baartman

SNAK

Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. ‘Zoek je dan wat?’, vroeg de man. Ik zei: ‘Ik reikhals deze dag’. Naar iets om aan te raken.
Pak me vast. De wereld zoals-ie was. Handzaam. Behapbaar. Hap snak. Niet om leeg te vreten. Om te hakken. Kaal en plat. Maar om iets achter te laten. Blauwblote lucht. Dat de mensen lied kunnen ademen. Een schaaltje dat rondgaat met hapjes grap. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.

woensdag 19 april 2023 | 20:00