Theater en meer…
De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.
Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Daan Boom
De Tweede (Try out)
Vooroordelen terzijde, laat u verrassen, laat u betoveren.
Daan Boom, de multi-getalenteerde nieuwerwetse variétéartiest komt na het succes van ‘De Eerstse’ terug met zijn tweede cabaretvoorstelling De Tweede (die aanvankelijk GUAPPA MI BANG BANG zou heten).
Net als zijn voorganger is De Tweede een knotsgekke, veelzijdige, muzikale voorstelling. Maar Boom doet ook iets nieuws, wat hij nooit eerder heeft gedurfd: hij stelt zich kwetsbaar op. Daan Boom is dertiger geworden. Het speelkwartier is voorbij. Het is tijd voor Boom om kleur te bekennen: Hoe gaat hij om met tegenslagen? Hoe zorgt Boom ervoor dat hij kan blijven doen wat hij leuk vindt?
Met kinderlijk plezier neemt Daan Boom het publiek mee in een swingende zoektocht naar rust en volwassenheid. Is het cabaret, variété of gewoonweg entertainment? Who cares?
Het is een absolute must see.

Marjolijn van Kooten
Je knapt er echt van op
Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.
Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ (zie hier de trailer) is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor.
Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maarja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!
Deze avond is 100% anti-depressief.
Bijwerkingen: lachstuipen en troost.
Je knapt er echt van op.
In mei was Marjolijn een van de artiesten die door De Monitor werden gevraagd hun kijk op de impact van het coronavirus op de cultuurwereld te geven. Daarin kondigde ze al aan huiswerk te gaan verrichten, een van de vruchten daarvan is het volgende lied.

Philip Mechanicus
Wachten op transport
Aan de hand van fragmenten uit zijn dagboek en brieven, brengt Elisabeth Oets een hommage aan haar opa Philip Mechanicus (1889-1944). Zij heeft hem nooit gekend, maar hij leeft voort door zijn indrukwekkende oorlogsdagboek “ In Depot ” . Zij vertelt zijn levensverhaal vanuit haar eigen familiegeschiedenis en perspectief.
Een boeiend en aangrijpend verhaal van een selfmade man die zich,geholpen door het opkomend socialisme, opwerkte uit bittere armoede tot een veelgeprezen, kritisch journalist en chef buitenland van het Algemeen Handelsblad. Hij reisde tussen 1929 en 1934 als een der weinigen naar de Sovjet Republiek om verslag te doen van de socialistische heilstaat en
bezocht in 1933 Palestina, om de immigratie van de eerste vervolgden uit Duitsland te bestuderen. Vanaf 1940 trok hij zich weinig van alle verboden voor Joden aan: “ik ben niet fout, zij zijn het”. Het werd hem fataal. Na internering in kamp Amersfoort en Westerbork werd hij uiteindelijk vermoord in Auschwitz-Birkenau.