Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

8-LACHENKAART 23/24

Prijs:
€ 111
Bestellen

Uw maandelijkse portie cabaret op de woensdagavond:

4 oktober – Tobi Kooiman

15 november – Javier Guzman

6 december – Lisa Osterman

17 januari – Kees van Amstel

14 februari – André Manuel

28 februari – Piepschuim

20 maart – Piet van Eeghen

24 april – Ronald Snijders

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 1 september 2023 | 19:59

Goeie Tukkers zijn geen Mthrfckrs

Prijs:
€ 18
Bestellen

DE BLIJDE BOODSCHAP

Drie brengers van de blijde boodschap trekken door Twente en de Achterhoek. Juist daar waar cynisme en drank alle hoop de afgelopen eeuwen de kop in heeft gedrukt. Het land van de Gall en Galliërs. Het land zonder romantiek, waar de Tukkerman uit romantische overweging zelfs geen triootje wil, omdat hij zijn eigen vrouw er liever niet bij heeft.

De blijde boodschap; een heuse gotspe tour!

Denk aan een grote boodschap, een kleine boodschap, een boodschap die schuurt of een boodschap die stinkt. Een boodschap die men ziet aankomen of juist helemaal niet. Het gaat er de heren vooral om hoe de boodschap is verpakt. Vandaar ‘De Blijde Boodschap’.

Gaat u met deze drie rugzakjes mee op zoek naar Dixiland? Het beloofde land, het land van de hoop waar stikstof niet gemeten wordt en waar geen angstcultuur heerst, of… durft u nu al niet?

Waarom zij de rol van gids op zich hebben genomen? Zelf zeggen ze hierover: ‘Ach, er is al zoveel ellende op de wereld daar kunnen wij ook nog wel bij…’

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 23 september 2023 | 20:00

Tobi Kooiman

Prijs:
€ 16
Bestellen

Best of

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging en meteen ★★★★★ van cabaret.nl kreeg. Dat gebeurt gemiddeld één keer per jaar!

 

De pers over ‘Best Of’:

  • “De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren.” (Theaterkrant)
  • “Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best Of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed” ★★★★★ Cabaret.nl
Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 4 oktober 2023 | 20:00

Yeliz Dogan

Prijs:
€ 15
Bestellen

#MISLUKT IN LIEFDE

Hoe zelfverzekerd ze ook is, raakt Yeliz Dogan in de war. Ze is single en daar vindt men wat van. Zowel haar Nederlandse als haar Turkse omgeving. Ze wil graag net als iedereen een koppel vormen, één van de wij worden.  Maar.. hoe doe je dat op je eigen manier? Wat hoort nu wel en wat niet en volgens wiens regels gaat dat?

In een multidisciplinaire solovoorstelling neem Yeliz Dogan je mee in haar twijfels, successen en mislukkingen. Een rollercoaster waarin humor, muziek, dans en interactie met het publiek elkaar afwisselen. Soms lachwekkend en soms schrijnend. Maar altijd herkenbaar voor iedereen, ongeacht je afkomst. (Met gratis cursus koffiedik kijken.)

Yeliz Dogan
Actrice en theatermaker Yeliz Dogan was drie seizoenen lang te zien in de jeugd televisieserie Spangas. In het verleden speelde ze bij theatergroepen als Lost Project en DOX. Tijdens het Nieuwe Makers Festival RRReuring 2020 maakte ze haar makersdebuut met de eigen geschreven solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE. Yeliz is een ongeremde maker die geen blad voor de mond heeft, in gesprek gaat en de confrontatie graag opzoekt. Ze is verbonden aan TG Gouden Bergen, waar ze eigen werk maken en onlangs op de Parade stonden met de voorstelling ‘Vals verlangen’. Daarnaast is ze ook als nieuwe maker verbonden aan het ‘Nest’ i.s.m. Zwolse theaters.  Tijdens RRReuring 2023 presenteert ze haar solo voorstelling JE BENT PITTIG, K GA JE ZACHT MAKEN.

Zaal
Reggezaal
Datum
vrijdag 13 oktober 2023 | 20:00

Deze ridder zegt NEE

Prijs:
€ 11,50
Bestellen

DOOR JOES

Na het succes van ‘Dikkie Dik en de taart’ komt Joes terug naar Delden.

Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam… net als Finn.

‘Deze ridder zegt NEE’ is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen!

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland.

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 28 oktober 2023 | 11:00

Hans Dorrestijn

Prijs:
€ 20
Bestellen

’t Houdt een keer op

In mijn laatste programma ’t Houdt een keer op wordt het voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.

Ik stel in ’t Houdt een keer op de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Ik onthul aan mijn publiek dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Ik gooi de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan.

Over ’t Houdt een keer op schreef:

Dagblad van het Noorden****: ‘grootmeester […] virtuoze vondsten […] authentiek kunstenaarschap […] trefzekere ironie […] geestig, dwars en monter’

Noordhollands Dagblad: ‘Staande ovatie. Volkomen terecht natuurlijk.’

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 11 november 2023 | 20:00

Javier Guzman

Prijs:
€ 19,50
Bestellen

Laatste wissel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 15 november 2023 | 20:00

Mirjam Spitholt

Prijs:
€ 27,50
Bestellen

Gelukskunde

Mirjam Spitholt is gespecialiseerd in Gelukskunde en geeft daarover op het Saxion zelfs college. Tot ver buiten Twente verzorgt Mirjam webinars, trainingen en interventies om met haar nuchtere kijk op en rijke kennis over de zaak allerhande mensen te inspireren. In Delden verzorgt ze een theatercollege.

Zaal
Reggezaal
Datum
donderdag 16 november 2023 | 20:00

Lisa Ostermann

Prijs:
€ 15
Bestellen

Makkelijk in de omgang

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. “Een overrompelend talent,” noemde de Theaterkrant haar, naar aanleiding van haar eerste voorstelling. En nu is ze terug. Met ‘Makkelijk in de omgang’. De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.

De pers over Met z’n allen:
‘cabaretrevelatie’ (AD)
‘heerlijke grappen en de fijnste liedjes’ (De Telegraaf)
‘schudt oneliners en originele gedachtes uit haar mouw tot er niet één meer bij kan’ (De Theaterkrant)

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 6 december 2023 | 20:00

Mylou Frencken

Prijs:
€ 19,50
Bestellen

Minnares

Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.
Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde?

Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt.
Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug.

Liedjes van Mylou Frencken (ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het Mes op Tafel) werden verschillende keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 9 december 2023 | 20:00

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)