Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de activiteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Cinekid Hoftour (8+)

Prijs:
€ 3
Aan de zaal

ZOOKS

Modern sprookje over een wereld waar de natuur verboden is.

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

Bij het maken van ZOOks is gebruik gemaakt van rotoscopie, een techniek waarbij scènes met echte acteurs voor green screens frame voor frame worden geanimeerd. Voor deze film werden zo’n 45.000 unieke 2D-tekeningen gemaakt.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
22 oktober 2019
Tijd
15:00
Zooks

Cinekid Hoftour – Creatieve middag

Prijs:
Gratis

Het Creatief Centrum verzorgt tussen de films voor 3+ en 6+ een aantal maakactiviteiten die aansluiten bij de films. De creatieve middag is voor de bioscoopbezoekers gratis toegankelijk.

Zaal
Vechtzaal
Datum
24 oktober 2019
Tijd
13:45
Cinekid Hoftour Crea

Cinekid Hoftour (6+)

Prijs:
€ 3
Aan de zaal

KAPITEIN MORTEN EN DE SPINNENKONINGIN

Een kleurrijk avontuur over kleine kapitein Morten op zijn speelgoedboot.

Morten wil net zo’n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

Kapitein Morten is een levendige stop-motionanimatie boordevol verrassende vondsten en onverwachts avontuur. Dit verhaal, over een jongen die moet krimpen om genoeg zelfvertrouwen te verzamelen om op te groeien, is een echte ode aan de verbeelding.

Zaal
Reggezaal
Datum
24 oktober 2019
Tijd
15:00
KAPITEIN MORTEN EN DE SPINNENKONINGIN (6+)

Cinekid Hoftour (3+)

Prijs:
€ 3
Aan de zaal

ANIMAATJES

De leukste korte animaties voor de allerkleinsten.

Speciaal voor de kleintjes hebben we een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters. In korte originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op noordpool leren samenwerken (Ijsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken (Vreemde Vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

Zaal
Reggezaal
Datum
24 oktober 2019
Tijd
13:00
Animaatjes (3+)

Cinekid Hoftour (11+)

Prijs:
€ 3
Aan de zaal

WALLAY

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso.

De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. Beetje bij beetje komt Ady erachter dat deze geheel onbekende omgeving, zonder dat hij het wist, ook deel uitmaakt van wie hij is.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon.

Zaal
Reggezaal
Datum
25 oktober 2019
Tijd
15:00
Wallay (11+) 1

Puur Sap

Prijs:
€ 10
Bestellen

BEDKWARTET

Het stuk speelt afwisselend in drie slaapkamers die in één decor gevat zijn. We zijn getuige van het wel en wee van vier echtparen, waarvan één ouder (Ernst en Roos); verder hun zoon Tim met zijn vrouw Susan. Tim’s ouders hadden liever gezien dat hij met Jane getrouwd was, die nu Nick als echtgenoot heeft. Het gaat niet best tussen Tim en Susan. Dan is er verder het jonge stel Kate en Mark, dol op elkaar en op grappenmakerij. De handeling speelt zich af op één avond. We zien hoe Roos en Ernst zich gereed maken om hun huwelijksverjaardag te gaan vieren. Mark en Kate geven een housewarming party, waar Jane alleen naar toegaat, omdat Nick met spit in bed ligt. Maar de problemen van Tim en Susan, waarmee de anderen geconfronteerd worden, zorgen voor onrust en paniek en een mislukt feest…..

Regie: Leanne de Groot en René van de Wateringen

Zaal
Reggezaal
Datum
2 november 2019
Tijd
20:00
Puur Sap

Cor Bakker

Prijs:
€ 13
Bestellen

De muziekmiddag van ’t Nut wordt dit jaar ingevuld door Cor Bakker. Dat mag u uiteraard niet missen.

Zaal
Reggezaal
Datum
10 november 2019
Tijd
15:00
Cor Bakker

Nathalie Baartman

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

BREEK

Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte. Op het randje van de gekte. ‘Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen’, aldus Nathalie Baartman.

Ze zegt: ‘Neem een “breek”, joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’

Zaal
Reggezaal
Datum
20 november 2019
Tijd
20:00
Nathalie Baartman - BREEK

Trippel Trappel

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

Dierensinterklaas

Op de vooravond van Sinterklaas brengt deze film je op een bijzondere manier in de ultieme stemming.

Zaal
Reggezaal
Datum
4 december 2019
Tijd
15:00
Trippel Trappel - Dierensinterklaas 1

Prof. Dr. Herman Pleij

Prijs:
€ 10
Bestellen

In de sterrenline-up van dit Nutsjaar mag Herman Pleij natuurlijk niet ontbreken. Als cultuurhistoricus is hij met grote regelmaat op de kijkbuis te bewonderen, maar ook voor een kleiner publiek floreert deze wetenschap prima.

Zaal
Reggezaal
Datum
11 december 2019
Tijd
19:30
Prof. Dr. Herman Pleij

Lonneke Dort

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Na de lieve vrede

Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet. In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar.

Zaal
Reggezaal
Datum
18 december 2019
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party 2

Smallfoot

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

In dit winterverhaal bij uitstek geloven maar weinig yeti’s in het bestaan van de mens. Totdat…

Zaal
Reggezaal
Datum
2 januari 2020
Tijd
15:00
Familiefilm - Smallfoot

OLDENHERMANNS

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

UNSEXED

OLDENHERMANNS gaat in UNSEXED op zoek naar de nooduitgang van de dagelijkse sleur. Lize van Olden en Anna Hermanns wensen zich een ander leven en sleuren je mee in de sex, drugs en rock-’n-roll van de zandbakrand. In een onnavolgbare reeks van scherpe, geestige, harde en ontroerende scenes laten ze de dillema’s van de millenial zien. Pijnlijk herkenbaar, confronterend, troostend en (bijna) altijd sexy. Een pleidooi voor het grootse en meeslepende bestaan van alledag.

Zaal
Reggezaal
Datum
15 januari 2020
Tijd
20:00
OLDENHERMANNS - UNSEXED

Helmert Woudenberg

Prijs:
€ 10
Bestellen

Na de jaarvergadering van ’t Nut, brengt de vereniging Helmert Woudenberg op de planken. Deze gelauwerde acteur vertolkt op geheel eigen – maar uiteraard Amsterdamse – wijze een vijftiental kronkels van Simon Carmiggelt.

Zaal
Reggezaal
Datum
22 januari 2020
Tijd
20:15
Helmert Woudenberg

Hotel Transsilvanië 3

Prijs:
€ 3,00
Aan de zaal

Een monsterlijk leuke vakantie

Je favoriete monsterfamilie bezorgt je met een hilarisch verhaal nog een keer dat ultieme vakantiegevoel.

Zaal
Reggezaal
Datum
19 februari 2020
Tijd
15:00
Hotel Transsilvanië 3 - Een monsterlijk leuke vakantie 4

Ad van Liempt

Prijs:
€ 5
Bestellen

Wie kan er beter vertellen over de Tweede Wereldoorlog dan Ad van Liempt? Speciaal voor de gelegenheid zoomt de historicus in op de bevrijding van Delden en omgeving.

Zaal
Reggezaal
Datum
25 februari 2020
Tijd
19:30
Ad van Liempt

Javier Guzmán

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Guzmán

Na zijn zesde Sinterklaasconference en tweede Oudejaarsconference in 2018 speelt Javier nu zijn negende avondvullende show ‘Guzmán’. Het is het tweede programma in een trilogie, die begon met ‘Ga-Bie-Jer’ en afgesloten zal worden met ‘Francisco’. In ‘Guzmán’ kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar deze avond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat. Ben erbij!

Zaal
Reggezaal
Datum
26 februari 2020
Tijd
20:00
Goeie tukkers zijn geen motherf*ckers - Tukkerware party 1

Tom Lanoye

Prijs:
€ 13
Bestellen

Enkele jaren schreef Tom Lanoye het boekenweekgeschenk, het is slechts een van de hoogtepunten in zijn literaire loopbaan. Een ander is zijn vermaarde roman Sprakeloos (2009), waarover hij ook op deze avond zal spreken. Lanoye komt op uitnodiging van ’t Nut Delden en de Hofbibliotheek.

Zaal
Reggezaal
Datum
10 maart 2020
Tijd
19:30
Tom Lanoye

Matroesjka

Prijs:
€ €15,00
Bestellen

BRAINWASH

“Matroesjka klimt glorieus uit het zwarte gat”, kopte de Theaterkrant. “Een mooi compleet programma”, schreef De Telegraaf en knalde er ☆☆☆☆ achteraan. Heb je BRAINWASH vorig jaar gemist? Dan is nu je kans, want BRAINWASH is wegens succes terug!

BRAINWASH heeft alle ingrediënten die je van dit illustere technocabaretduo gewend bent: knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe: de dames fileren nu niet alleen de actualiteit, maar maken ook korte metten met zichzelf en elkaar. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden.

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht voor het beste theaterlied van het jaar. Nu zijn ze er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken.

Zaal
Reggezaal
Datum
18 maart 2020
Tijd
20:00
Matroesjka - BRAINWASH

PIEPSCHUIM

Prijs:
€ 15,00
Bestellen

Grote woorden

Het 247ste programma Grote Woorden van PIEPSCHUIM is meteen het allerbeste. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN.

Zaal
Reggezaal
Datum
15 april 2020
Tijd
20:00
Korendag 2

Prof. Dr. Friso Wielenga

Prijs:
€ 10
Bestellen

Friso Wielenga zou vorig jaar al komen vertellen over ‘De lange weg van de normalisering. Nederlands-Duitse betrekkingen na 1945.’, helaas kon die geen doorgang vinden. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet en ’t Nut kan als slotstuk van dit jaar dus alsnog deze boeiende spreker presenteren.

Zaal
Reggezaal
Datum
22 april 2020
Tijd
19:30
Prof. Dr. Friso Wielenga 2