Routinier Nederkoorn opent cabaretseizoen

DELDEN –  Het theaterjaar 22/23 wordt in Delden door Patrick Nederkoorn afgetrapt op woensdag 14 september. Hij verzorgt dan de voorlaatste inspeelvoorstelling van zijn nieuwe show Hoogtij, als voorbereiding op de première in de hoofdstedelijke Kleine Komedie. Een betere start van het cabaretseizoen lijkt nauwelijks denkbaar.

Patrick Nederkoorn kent u van het cabaretteam van Spijkers met Koppen, of anders wel als winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs. Qua actualiteit en muzikaliteit zit het dus wel goed, maar Nederkoorns grootste wapen is waarschijnlijk wel zijn onderkoelde humor. Daarmee wint hij ook in zijn vierde show, een bitterzoete voorstelling over dijken, grenzen en Frau Antje, de zaal voor zich.

In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders klaar zijn voor de klimaatverandering. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond echt verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? En hoe schaffen zij das, die  17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland rijden. Een

In de staart van het jongstleden theaterjaar ‘try-outte’ Patrick Nederkoorn zijn nieuwste show uitgebreid, maar inmiddels is de thematiek van klimaatvluchtelingen niet minder actueel. Dat het engagement niet ten koste hoeft te gaan van de grapdichtheid bewees Nederkoorn inmiddels ook in Duitsland, waar hij met een deel van de show schitterde in WDR Satire (hier terug te kijken).  Nog meer reden om op 14 september het Stadscentrum aan te doen.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)