Plastic wordt fantastic

Plastic wordt fantastic

Een mini plastic fabriek, dat is nog niet eerder vertoond in Delden. Dankzij de Raad van STOER staat dat op 19 januari 2019 wel te gebeuren. Kinderen tussen 8 en 15 jaar (en hun ouders) stappen tussen 13:00 en 17:00 uur in de voetstappen van Plastic Helden zoals Boyan Slat en Trashpacker Tijmen Sissing. Met elkaar en met 3D-printers maken ze er het beste van.

De middag bestaat uit drie onderdelen. Allereerst krijgen de kinderen een inleiding over de plastic soep en wat ze ertegen kunnen doen. Vervolgens gaan ze naar buiten op zoek naar plastic zwerfafval. Daarna  wordt van het verzamelde plastic een eigen 3D-print gemaakt, die mag aan het einde van de middag meegenomen worden naar huis.

Er kunnen 30 kinderen aan deze middag meedoen, opgeven kan bij raadvanstoer@gmail.com.  Door de steun van de gemeente Hof van Twente en Hof van Plastic blijven de kosten per kind beperkt tot €1,- Niet-deelnemers kunnen gratis een kijkje nemen in de fabriekshal op de eerste verdieping van het Stadscentrum.

 

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)