LEERKRACHT in het Stadscentrum

De Stichting Beheer Registergoederen verwelkomt vanaf aanstaand cultuur-/schooljaar een nieuwe huurder in Stadscentrum het Parochiehuis: LEERKRACHT. Het studiecentrum neemt bezit van de bovenste verdieping van het pand en voorziet daar in naschoolse begeleiding en coaching van leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool en uit het voortgezet onderwijs.

Initiator en drijvende kracht achter LEERKRACHT is Matthijs Wolterink. Als groepsleerkracht van groep 8 van basisschool de Toonladder – een functie die hij met ingang van het nieuwe schooljaar op zal geven – kent hij als geen ander de behoeftes van leerlingen. ‘Vooral omstreeks de overstap naar het voortgezet onderwijs verandert er veel in en voor de leerlingen. Deze periode kenmerkt zich door een grote rijkdom aan nieuwe keuzes en kansen voor het kind, helaas blijven er nog wel eens wat van die kansen liggen en blijken lang niet alle keuzes gunstig’. Wolterink wil hier het verschil maken: ‘Bij LEERKRACHT leveren we een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling, waarbij vooral het zelfstandig en verantwoord handelen speerpunten zijn. Die vaardigheden leren ze vervolgens inzetten bij de schoolse taken. Want LEERKRACHT is ook een kenniscentrum waarin met behulp van zorgvuldig gekozen en geschoolde studenten vakinhoudelijke hulp wordt aangeboden.’

In Stadscentrum het Parochiehuis vindt LEERKRACHT de geborgenheid die als randvoorwaarde voor succes geldt. ‘Voor schoolactiviteiten kwam ik al wel eens in het Stadscentrum, ik vond er steeds een goede vibe en prettige mensen. Aangezien ik graag in Delden wilde blijven met mijn studiecentrum en me niet in een bepaalde school wilde vestigen, was dit een logische keuze. De IJsselzaal en omliggende ruimtes bieden me ruimschoots de faciliteiten die ik nodig heb en ik vind het prettig dat er ook veel andere activiteiten voor jongeren in het pand worden georganiseerd. Het klopt gewoon.’ Die visie wordt door de SBR gedeeld: ‘Een studiecentrum past prima binnen de breed maatschappelijke functie die wij vinden dat het pand moet hebben,’ aldus Gerard Buist. ‘De doelgroep die Matthijs met zich meebrengt, zien wij graag binnenkomen.’

Leerlingen van 10 tot 18 jaar kunnen vanaf september 2018 studiebegeleiding krijgen bij LEERKRACHT, tot 1 augustus hoeven hiervoor geen inschrijfkosten betaald te worden. Voor meer informatie over LEERKRACHT kijkt u op www.leerkrachtstudiecentrum.nl.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)