In memoriam Gerard Morssinkhof

In memoriam Gerard Morssinkhof

De Stichting Beheer Registergoederen speelde deze week een verliespartij. Gerard Morssinkhof, sinds vijftien jaar bestuurslid van de stichting en in die hoedanigheid belangbehartiger van de Deldense sport en cultuur, is niet meer. Daarmee verliest de SBR de man die zich tot op de dag van zijn overlijden een eminente sterkhouder en daadkrachtige omdenker bewees. Bovenal moeten bestuurs- en personeelsleden vanaf volgende week een fijne kameraad missen.

Gerard Morssinkhof bekleedde binnen de SBR de positie van personeelsfunctionaris. Dat was niet voor niets. De term mensenmens verfoeide hij, maar ze duidt vrij exact aan wat Gerard was: een man met een onverslaanbaar sociaal kompas waarop hij feilloos navigeerde. Empathie was zijn tweede natuur, zodat hij bij iedereen wel de juiste snaar wist te raken en bij velen veel gedaan kon krijgen. Een zeldzaam talent dat Gerard bescheiden koesterde.

Het is precies die kracht waarmee Gerard een enorme bijdrage heeft geleverd aan het optimaliseren van de Deldense sportaccommodaties. Ondanks zijn grote sporthart was het hernieuwde Stadscentrum het Parochiehuis echter Gerards grootste trots binnen het SBR-spectrum. Het nieuwe elan binnen het Deldense cultuurhuis is voor een belangrijk deel toe te dichten aan zijn visie en doorzettingsvermogen. Het doet ons pijn dat Gerard de realisatie van de andere accommodatie waarvoor hij de laatste jaren zo sterk heeft gemaakt, Sportpark de Mors, niet meer mag meemaken.

Bestuur en personeel van de SBR kunnen niet anders dan in dankbaarheid terugkijken op de jaren waarin Gerard Morssinkhof onderdeel uitmaakte van de stichting. Het medeleven gaat natuurlijk uit naar de familie en vrienden van Gerard voor wie het verlies nog vele malen groter is. Mogelijk is het een troost dat Gerard in de Deldense sport- en cultuuraccommodaties nog jaren lang zal voortleven, een erfenis die door alles wat de SBR is nauwgezet zal worden bewaakt.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)