Delden’s got talent

Talenten te over 1

Delden stroomt over van het talent. Dat zal geen verrassing zijn. Maar in februari lieten de talentjes zich wel erg gelden. In de Reggezaal won de Deldense Sanne Bekhuis de voorleeskampioenverkiezing van de bibliotheek Hof van Twente. Een paar dagen later floreerden 12 zangeressen in spé tijdens een workshop en show van La Clique.

Een van de twee voorleeskampioenschappen binnen de Hof van Twente wordt al jaren gehouden in het Stadscentrum. De andere vindt jaarlijks plaats in Herberg de Pol in Diepenheim. Waar vorig jaar een Goorse aan de haal ging met de titel, behaalde Sanne Bekhuis op 7 februari een thuiszege. De leerling van groep 8 van de Erve Hooyerinck onderscheidde zich door een erg karakteristieke manier van voorlezen, die gevrijwaard bleef van toneelspel, maar de sfeer van het verhaal uitstekend uit de verf deed komen. Met haar winst is Sanne een van de twee voorlezers die de Hof in de regioronde gaat vertegenwoordigen.

Op zaterdag 9 februari lieten 12 Twentse meisjes tussen de 9 en 15 jaar zich van hun beste kant horen. Vocalgroup La CliQue verzorgde voorafgaand aan haar show een wervelende workshop waarin het nummer Iedereen is van de wereld werd aangeleerd. Als toegift op de avondshow betraden de 12 talenten het podium en vertolkten ze samen met de vijf zangeressen en hun pianist het meesterwerk van The Scene. Kippenvel en een daverend applaus viel de dames en heer ten deel.

Delden's got talent

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)