Cinekid Hoftour

Cinekid Hoftour 1

De vier hofpodia en kinderfilmfestival Cinekid hebben de handen ineen geslagen. Onder de noemer Cinekid Hoftour wordt in de oktobermaand verspreid over vier kernen een viertal splinternieuwe festivalfilms vertoond.

Cinekid staat al decennia te boek als het grootste kindermediafestival ter wereld. Hoewel tegenwoordig het volledige mediaspectrum bestreken wordt, staan nog steeds de kinder- en jeugdfilms centraal. Vier films zijn uitverkoren om ook buiten de hoofdstad furore te maken, door de leeftijdsspreiding wordt ieder basisschoolkind bediend. Alle films zijn bovendien Nederlands gesproken.

Voor de jongsten is er Beeldspraak, waarin vier bekende prentenboeken (zoals o.a. Fred & Anabel en Wij gaan op berenjacht) verbeeld zijn. De korte films duren in totaal drie kwartier en zijn geschikt voor kinderen van 3 jaar of ouder.

Maar liefst twee films zijn interessant voor kinderen vanaf 6 jaar. In de hartverwarmende en doldwaze Franse Animatiefilm De grote boze vos & andere verhalen zetten de boerderijdieren hun wereld op zijn kop. De andere 6+-film is De buurtspion, daarin tovert het meisje Agatha Christine de kelder van haar nieuwe huis om tot een detectivebureau. Het oplossen van diefstallen lijkt haar veel belangrijker dan nieuwe vrienden maken, tot een coole buurjongen haar aandacht afleidt.

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich laven aan de Koningin van Niendorf, de enige niet-animatiefilm. Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze meedoen met de jongensbende van het dorp. Die wens staat garant voor spannende belevenissen, volwassen geheimen en een onverwachte vriendschap.

De entreeprijs in Herberg de Pol, Stadscentrum het Parochiehuis, Het Beaufort en de Reggehof is €2,- per persoon per film (incl. wat lekkers), bij de films voor 3+ en 6+ krijgen begeleiders gratis toegang.

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)