Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de theateractiviteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Dr. Peter Kuipers Munneke

Besloten voorstelling
Bestellen

Het klimaat in verandering

 

Dr. Peter Kuipers Munneke spreekt op uitnodiging van ´t Nut over de klimaatverandering in de Poolgebieden – het onderwerp van zijn promotie – en de gevolgen daarvan voor Nederland.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 11 oktober 2022 | 19:30

Jeroens Clan

Prijs:
€ 18
Bestellen

Tere zieltjes

Op 19 oktober zou Javier Guzman ons Stadscentrum weer met een verzoek vereren. Helaas bedacht hij zich eind augustus dat het beter was zijn show ‘Apenkooien’ niet op de planken te brengen. In Delden juichen we iedere vorm van introspectie en anticipatie toe, zelfs ter elfder ure. Bovendien was een alternatief achter de hand dat prima kan wedijveren met Guzman: Jeroen Clan. Drie Brabantse jongens die met hun eerste show zalen door het hele betoveren. Programmeurs zijn unaniem: hier gebeurt wat moois, zoals ooit ook met De vliegende panters gebeurde. Een gevaarlijke vergelijking, maar ervaar het vooral aan den lijve.

Jeroens Clan stelt zelf:

Er zijn twee soorten mensen: sneue lafaards die nooit iets nieuws durven te proberen én mensen zoals jij, die over tien jaar kunnen zeggen: “Ik was op 19 oktobeer 2022 in Delden bij de debuutvoorstelling van Jeroens Clan. En toen waren ze nog een stuk goedkoper.”

Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. Succes, jongen!

Zorg dat jij dit gezien hebt voordat anderen het erover gaan hebben!

De pers over Jeroens Clan:

“Het drietal geeft een dramaturgisch interessante, vernieuwende draai aan dat mensonterende cabaret, zoals dat van Hans Teeuwen en Theo Maassen.” – Theaterkrant

“Een bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid […] waarmee ze een eigen geluid toevoegen aan het cabaretlandschap.” – Leidsch Dagblad

“Het cabarettrio maakte een strak gemonteerd programma met een inhoudelijk interessant uitgangspunt.” – NRC Handelsblad

Zaal
Reggezaal
Datum
woensdag 19 oktober 2022 | 20:00

Ramon Chatrer

Prijs:
€ 15
Bestellen

Opperhond

In OPPERHOND zet Ramon Chatrer de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat.
Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht?
In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Ramon daar dwars tegenin.
Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen.
In OPPERHOND hoor jij er wel bij.
Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp.
Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop.
Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Zaal
Datum
woensdag 16 november 2022 | 20:00

Freek de Jonge

Prijs:
€ 22,00
Bestellen

De Schreef

In De Schreef speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en conventies in een waanzinnig geworden wereld heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen. Of is hij het zelf?

In zekere zin is het antwoord op deze vraag natuurlijk ‘ja’. Niet in de laatste plaats omdat deze voorstelling tot op zekere hoogte gebaseerd is op het eerste deel van De Jonges memoires: Kom verder. Daarnaast is de voorstelling ook doorspekt met de onvermijdelijke actualiteit.  Nederlands bekendste domineeszoon heeft immers nog weinig van zijn geëngageerde veren verloren.

Zaal
Datum
zaterdag 19 november 2022 | 20:00

Ambiance Ensemble

Besloten voorstelling
Bestellen

Muziekmiddag 

Het Ambiance Ensemble, bestaande uit twee violisten, een toetsenist en een contrabassist, speelt op uitnodiging van ’t Nut sfeervolle muziek uit verschillende landen en culturen, vaak de meest bekende stukken uit hun genre.

Zaal
Reggezaal
Datum
zondag 20 november 2022 | 15:00

Maneman & Ostermann

Prijs:
€ 15
Bestellen

Netastof

André Manuel en Rocco Ostermann, de Asterix en Obelix van de Nederlandse popmuziek. De Dunne en de Iets Minder Dunne. De Starsky en Hutch van de Betere Gitaarmuziek, hebben hun kostbare handen uit de mouwen gestoken en spelen NETASOF.
Een muzikaal programma dat net doet alsof er niks aan de hand is. Met de mooiste eigen muziek en de allerbeste anderman’s muziek.
Niet echt om op te dansen. Maar dat mocht toch al niet. Dus dat komt goed uit.
Maneman en Ostermann met NETASOF: zo goed dat het zeer doet en bijna niet te missen. Komt dat horen!

Zaal
Datum
vrijdag 2 december 2022 | 20:00

Fons Stoelinga

Besloten voorstelling
Bestellen

Het onbekende India

Fons Stoelinga was lang ambassadeur in het land dat binnen afzienbare tijd China zal voorbijstreven qua inwonersaantal en tegen 2030 ’s werelds op twee na grootste economie zal zijn. Ontdek India aan de hand van de man die het land als geen ander kent.

Zaal
Reggezaal
Datum
dinsdag 13 december 2022 | 19:30

Andries Tunru

Prijs:
€ 16
Bestellen

In theorie

In zijn tweede programma haalt Andries Tunru -winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten- zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn -en daarmee onze- binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?
Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

Zaal
Datum
woensdag 14 december 2022 | 20:00

Danielle Schel

Prijs:
€ 16
Bestellen

OK

Altijd en overal bereikbaar en toch zijn we de eenzaamste samenleving in de
geschiedenis van de mensheid. Gelukkig is er genoeg afleiding. Waar hadden we het
over? O ja, OK. Een voorstelling over verbinding. Hartje. Profiel wordt bijgewerkt.
In 2017 won Daniëlle de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd
daarme ‘een dame om in de gaten te houden.’ In 2019 ging haar eerste avondvullende
voorstelling PATROON in première en nu is ze terug in het theater met haar nieuwe
voorstelling getiteld OK.
Voor OK kreeg Daniëlle in 2020 op voordracht van de VSCD jury van de cabaretprijzen het
Stijgend Applaus Stipendium toegekend, een aanmoedigingsprijs voor jonge cabaretiers.
“In OK zoekt Daniëlle de tragiek van de mens ditmaal in het spanningsveld tussen enerzijds
onze behoefte aan contact en anderzijds de voortschrijdende technologie, die vaak gericht is
op het bevredigen van individuele verlangens. Het resultaat is “A new way of being alone
together”, zoals ze de Amerikaanse hoogleraar Sherry Turkle citeert. Een actueel thema, dat
door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden zelfs alleen maar relevanter is
geworden” – Juryrapport SAS

Zaal
Datum
woensdag 11 januari 2023 | 20:00

Bram Bakker

Prijs:
€ 19
Bestellen

De balansfabriek

Als het over ons lichaam gaat gebruiken we graag de metafoor van de machine: het lichaam is opgebouwd uit afzonderlijke onderdelen, die het laten functioneren zolang ze goed op elkaar zijn afgestemd en niet defect zijn.

Waar we weinig bij stilstaan is dat een machine zich ook nog in een omgeving bevindt: de fabriek. In de meeste fabrieken staan meerdere machines, die afzonderlijk moeten werken, maar die ook in een verband staan met elkaar. Anders rolt er geen goed product uit de fabriek. In een fabriek moet hard worden gewerkt om alle apparaten draaiende te houden. Regelmatig schoonmaken, onderhoudsbeurten en versleten onderdelen vervangen. Ons lichaam is een machine, die geen betekenis heeft zonder de machines in de omgeving, en het gebouw waarin ze zich bevinden.

De Balansfabriek biedt een ander perspectief op de gezondheidszorg, dat ons allemaal zo dierbaar is. Zorg is steeds meer verworden tot een duur en niet zelden schaars product. We menen daar recht op te hebben, maar in hoeverre zijn we bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen rol in de Balansfabriek?

Zaal
Reggezaal
Datum
zaterdag 14 januari 2023 | 20:00

Uw bezoek aan Stadscentrum het Parochiehuis (of het nu is voor zakelijke verhuur, sport- en cultuurbeoefening of theater) is weer ouderwets. Wel gelden nog de basale coronamaatregelen, waarvoor wij op locatie de randvoorwaarden scheppen. Voor (aan)vragen mailt u naar info@sbrdelden.nl. (UPDATE 28 februari)