Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de activiteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Prof. dr. Fik Meijer

Prijs:
€ 10
Bestellen

In zijn lezing ‘Via Appia’ staat Fik Meijer stil bij de gelijknamige 570 km lange weg van Rome naar Brindisi en is in 191 v. Chr. voltooid. Fik Meijer volgt, met uitstapjes links en rechts van de route, het spoor van de dichter Horatius die deze weg ging voor een diplomatieke missie in 37 v. Chr. Net als hij schreef Fik Meijer hierover een gelijknamig boek.

Fik Meijer studeerde klassieke talen en oude geschiedenis en promoveerde in 1973. De jongstleden jaren etaleerde hij zijn enthousiaste wijze van vertellen in legio n t.v. programma’s, zoals DWDD. Ook Delden krijgt nu de kans zich te laten boeien!

 

 

Zaal
Reggezaal
Datum
18 december 2018
Tijd
19:30 uur
Lezing prof. dr. Fik Meijer

André Manuel – DREEJKLEZOEW

Uitverkocht

UITVERKOCHT – In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mytische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

Wanneer u op de wachtlijst geplaatst wilt worden, dan kunt u contact opnemen met theaterzaken@sbrdelden.nl.

Zaal
Reggezaal
Datum
19 december 2018
Tijd
20:00 uur

4-lachenkaart 2019

Prijs:
€ 49,94
Bestellen

We kennen het allemaal: de jaarlijks prangende vraag wat nu toch weer te vragen. Want u heeft toch alles al? Of de situatie waarin het verlanglijstje van de gelukkige maar weinig soelaas biedt. Het Stadscentrum biedt de oplossing met de 4-lachenkaart. Die geeft recht op de vier cabaretvoorstellingen die op de derde woensdagen van januari t/m april 2019 op de planken van de Reggezaal komen. En het allerleukste is: de kaart kost nog geen €50,-

Bij de afzonderlijke cabaretiers vindt u de filmpjes waarin ze een tipje van hun sluiers oplichten.

Zaal
Reggezaal
Datum
1 januari 2019
Tijd
20:00 uur

Early man

Prijs:
€ 3

Een uitstekende film om het jaar mee in te luiden. Uiteraard Nederlands gesproken en daarom geschikt vanaf 6 jaar.

Early Man is een dappere holbewoner die zijn stam redt in een wereld waarin dinosaurussen en mammoeten regeren. Dat klinkt heel spannend, maar is vooral erg, ERG grappig. En dat kan ook niet anders, want de film komt uit de befaamde Aardman studio’s, waar bijvoorbeeld ook Wallace & Grommit gemaakt werd.

Zaal
Reggezaal
Datum
2 januari 2019
Tijd
15:00 uur
Early man

Rayen Panday – Fenomeen

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Rayen Panday is hard op weg een fenomeen te worden. Nadat de vorige shows werden uitgezonden door de VARA en hij door Netflix is binnengehaald voor hun ‘specials’, kan TV-kijkend Nederland niet meer om hem heen. En inmiddels is het veelvuldig in de pers bevestigd: Rayens nieuwe programma is fenomenaal.

Rayen Panday vindt zichzelf absoluut geen fenomeen! Een fenomeen beschrijft de wereld zoals we die ervaren, niet per se zoals die bestaat. Een fenomeen kan ook duiden op een bijzonder begaafd persoon of opvallend verschijnsel. Panday beschrijft alles zoals het is, maar dan wel op fenomenale wijze.

Zaal
Reggezaal
Datum
16 januari 2019
Tijd
20:00 uur

Belle Epoque

Prijs:
€ Besloten voorstelling
Bestellen

Na de jaarvergadering start ’t Nut het nieuwe jaar met Salonorkest Belle Epoque, bij veel Deldenaren bekend door hun optredens tijdens de jaarlijkse “Muzikale Wandeling”. Het orkest speelt Weense salonmuziek en bestaat uit zes enthousiaste en deels professionele musici met piano, twee violen, cello, fluit en hobo. Dit wordt een feestelijk begin van het kalenderjaar 2019!

Zaal
Reggezaal
Datum
23 januari 2019
Tijd
20:15 uur
Belle Epoque

Drs. Suzanne Roelofs

Prijs:
€ 10
Bestellen

Suzanne Roelofs gaat in haar lezing ‘Amsterdam rondom ’t IJ “Moderne architectuur”’ in op het gebied rondom het IJ dat na een periode van verval, leegstand, kraken en kunstenaars, vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw, volop in ontwikkeling is met de bedoeling om het potentieel van wonen en werken optimaal te benutten. We zien in deze lezing niet alleen architectuurtrends van de laatste 30 jaren, maar krijgen ook een goed beeld van Amsterdam in 2030!

Architectuurhistorica Suzanne Roelofs studeerde in 2002 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft zich vooral toegelegd op moderne architectuur en verzorgt lezingen, cursussen, stadswandelingen en reizen op het gebied van moderne architectuur.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
13 februari 2019
Tijd
19:30 uur
Amsterdam rondom ’t IJ “Moderne architectuur”

Bas Birker – Je Moeder

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Zeven jaar geleden verruilde comedian/cabaretier Bas Birker Nederland voor Antwerpen.

In “Je Moeder” beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en JE MOEDER.

Zaal
Reggezaal
Datum
20 februari 2019
Tijd
20:00 uur

Update 7 – Muziek & Dans

Prijs:
€ 7,50
Bestellen

Inmiddels zijn het tradities, de voor- en najaarseditie van de Dans- en muziekmiddag. De vijfkoppige formatie Update 7 is sinds het eerste uur de band die zorgt door muziek die niet alleen de oren streelt, maar ook doet voetjes laat schuifelen.

Zaal
Reggezaal
Datum
10 maart 2019
Tijd
15:00 uur
Update 7 - Muziek & Dans

Adriaan van Dis

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Als schrijver met een enorm gevarieerd oeuvre behoeft Adriaan van Dis (1946) eigenlijk geen introductie. Van Dis studeerde Neerlandistiek en al tijdens zijn studie werd hij redacteur bij de NRC. Hij studeerde af op een onderwerp in Zuid-Afrikaanse literatuur en sindsdien is zijn liefde voor Zuid-Afrika gebleven. In 1983 kreeg hij landelijke bekendheid met een eigen t.v.-praatprogramma en van 1999 tot 2002 keerde hij terug op televisie voor vier seizoenen “Zomergasten”.

In zijn februarilezing zullen zijn nieuwste werken “Ik kom terug”(2014) en “In het Buitengebied” (2017) voor het voetlicht komen, naast werken uit zijn gehele oeuvre. Voor u een uitgelezen kans om deze veelzijdige en wellicht meest bekende Nederlandse schrijver persoonlijk te zien en horen.

Zaal
Reggezaal
Datum
19 maart 2019
Tijd
19:30 uur
Adriaan van Dis

Janneke de Bijl – Zonder zin kan het ook

Prijs:
€ €15,-
Bestellen

In haar debuutvoorstelling “Zonder zin kan het ook”, is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel zelf heeft uitgeprobeerd. Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden en waarom lost hardlopen niets op?

Zaal
Reggezaal
Datum
20 maart 2019
Tijd
20:00 uur

Prof. dr. Friso Wielenga

Prijs:
€ 7
Bestellen

In zijn lezing ‘De lange weg naar de normalisering van Nederlands-Duitse betrekkingen vanaf 1945’, gaat Friso Wielenga in op de weg die Duitsland en Nederland na 1945 tot heden zijn gegaan om te komen tot normalisering op economisch, politiek en politiek-psychologisch gebied. De spreker staat garant voor een bijzonder interessante en boeiende avond

Friso Wielenga (1956) studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit  in Amsterdam en aan de Rheinische Friedrich-Wilhems Universität in Bonn. Hij promoveerde in 1989 aan de VU. Hij heeft gewerkt als (hoofd)docent op het gebied van geschiedenis, politiek en internationale betrekkingen op diverse universiteiten. Sinds 1999 is hij hoogleraar-directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien aan de Westfälische Wilhems-Universität in Münster. Hij heeft veel gepubliceerd over Nederlands-Duitse betrekkingen, moderne Duitse geschiedenis en Nederlandse geschiedenis.

Zaal
Reggezaal
Datum
10 april 2019
Tijd
19:30 uur
Prof. dr. Friso Wielenga

Kees van Amstel – Een bang jongetje dat hele enge dingen doet

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Het leven is net een zwembad. En Kees zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant….toe te kijken hoe anderen proberen hun hoofd boven water te houden. Althans dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: Langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: Hij zocht een nieuwe therapeut. Het resultaat: Een nieuw cabaretprogramma met verhalen en grappen. Veel grappen, zoals hij ze ook op radio en tv vaak maakt.

Zaal
Reggezaal
Datum
16 april 2019
Tijd
20:00 uur