Bekijk ook:
Nieuwsbrief

Theater en meer…

De Reggezaal is de theaterzaal van Stadscentrum het Parochiehuis en herbergt cabaret, muziek, dans, lezingen en toneel. Het lijsttheater biedt tot 200 toeschouwers goed zicht op het verhoogde podium. De hypermoderne licht- en geluidapparatuur, omvat ook een ringleiding voor slechthorenden.

Voor een gedeelte van de activiteiten (voornamelijk ‘eigen voorstellingen’) zijn hieronder kaarten te bestellen, voor de andere voorstellingen geldt verkoop door de organisator in kwestie, mogelijk slechts aan de deur.

Concert: Belle Epoque

Prijs:
€ Besloten voorstelling
Bestellen

Na de jaarvergadering start ’t Nut het nieuwe jaar met Salonorkest Belle Epoque, bij veel Deldenaren bekend door hun optredens tijdens de jaarlijkse “Muzikale Wandeling”. Het orkest speelt Weense salonmuziek en bestaat uit zes enthousiaste en deels professionele musici met piano, twee violen, cello, fluit en hobo. Dit wordt een feestelijk begin van het kalenderjaar 2019!

Zaal
Reggezaal
Datum
23 januari 2019
Tijd
20:15 uur
Belle Epoque

La CliQue – Doe maar Shaffy

Prijs:
€ 10,- (vanaf-prijs)
Bestellen

La CliQue bestaat uit vijf zangeressen met hun man (op piano). Op het podium van Stadscentrum het Parochiehuis brengen zij op 9 februari het muzikale cabaretprogramma ‘Doe maar Shaffy, een ode aan de Nederlandse muziekman.’ Daarin zetten ze op een humoristische manier een hele serie hits van Nederlandstalige zangers naar hun vrouwenhand. En dat is vaak grappig, soms ontroerend, maar altijd loepzuiver. Twee van de zangeressen verzorgen op die februarimiddag de workshop, waarbij zang- en toneeltechnieken worden verbeterd en wordt toegewerkt naar een gezamenlijk optreden.

Zaal
Reggezaal
Datum
9 februari 2019
Tijd
20:00 uur
La Clique - Doe mij maar Shaffy

Drs. Suzanne Roelofs

Prijs:
€ 10
Bestellen

Suzanne Roelofs gaat in haar lezing ‘Amsterdam rondom ’t IJ “Moderne architectuur”’ in op het gebied rondom het IJ dat na een periode van verval, leegstand, kraken en kunstenaars, vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw, volop in ontwikkeling is met de bedoeling om het potentieel van wonen en werken optimaal te benutten. We zien in deze lezing niet alleen architectuurtrends van de laatste 30 jaren, maar krijgen ook een goed beeld van Amsterdam in 2030!

Architectuurhistorica Suzanne Roelofs studeerde in 2002 af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft zich vooral toegelegd op moderne architectuur en verzorgt lezingen, cursussen, stadswandelingen en reizen op het gebied van moderne architectuur.

 

Zaal
Reggezaal
Datum
13 februari 2019
Tijd
19:30 uur
Amsterdam rondom ’t IJ “Moderne architectuur”

Bas Birker – Je Moeder

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Zeven jaar geleden verruilde comedian/cabaretier Bas Birker Nederland voor Antwerpen.

In “Je Moeder” beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en JE MOEDER.

Zaal
Reggezaal
Datum
20 februari 2019
Tijd
20:00 uur

Familiefilm: Paddington 2

Prijs:
€ 3
Aan de zaal

Speciaal voor het tweede deel van deze berenepos verhuist Pieter Konijn naar de meivakantie. Het eerste deel leidde al tot een overvolle Reggezaal, dit vervolg is zo mogelijk nog grappiger en aandoenlijker.

Paddington is inmiddels helemaal thuis in Windsor Gardens, waar hij een echt mensenleven leidt. Zo echt zelfs dat hij geldzorgen krijgt, niet ernstig uiteraard, Paddington wil gewoon een cadeautje kopen. Eerst moet het beertje de vreemdste capriolen uithalen om wat te verdienen, daarna blijkt het cadeau gestolen uit de antiekwinkel en wordt alles in het werk gesteld om het terug te vinden en de dief te ontmaskeren. Een must-see voor iedereen vanaf  6 jaar!

Zaal
Reggezaal
Datum
21 februari 2019
Tijd
15:00 uur
Paddington 2

Adriaan van Dis

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Als schrijver met een enorm gevarieerd oeuvre behoeft Adriaan van Dis (1946) eigenlijk geen introductie. Van Dis studeerde Neerlandistiek en al tijdens zijn studie werd hij redacteur bij de NRC. Hij studeerde af op een onderwerp in Zuid-Afrikaanse literatuur en sindsdien is zijn liefde voor Zuid-Afrika gebleven. In 1983 kreeg hij landelijke bekendheid met een eigen t.v.-praatprogramma en van 1999 tot 2002 keerde hij terug op televisie voor vier seizoenen “Zomergasten”.

In zijn februarilezing zullen zijn nieuwste werken “Ik kom terug”(2014) en “In het Buitengebied” (2017) voor het voetlicht komen, naast werken uit zijn gehele oeuvre. Voor u een uitgelezen kans om deze veelzijdige en wellicht meest bekende Nederlandse schrijver persoonlijk te zien en horen.

Zaal
Reggezaal
Datum
19 maart 2019
Tijd
19:30 uur
Adriaan van Dis

Janneke de Bijl – Zonder zin kan het ook

Prijs:
€ €15,-
Bestellen

In haar debuutvoorstelling “Zonder zin kan het ook”, is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel zelf heeft uitgeprobeerd. Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden en waarom lost hardlopen niets op?

Zaal
Reggezaal
Datum
20 maart 2019
Tijd
20:00 uur

Update 7 – Muziek & Dans

Prijs:
€ 7,50
Bestellen

De zevenkoppige formatie Update 7 is sinds het eerste uur de band die zorgt door muziek tijdens onze dansmiddagen. Om ook een ander publiek te dienen beklimmen de zeven heren nu op een zaterdagavond het podium. Kom genieten van een nog gevarieerder repertoire!

Zaal
Reggezaal
Datum
23 maart 2019
Tijd
20:00 uur
Update 7 - Muziek & Dans

Prof. dr. Friso Wielenga

Prijs:
€ 7
Bestellen

In zijn lezing ‘De lange weg naar de normalisering van Nederlands-Duitse betrekkingen vanaf 1945’, gaat Friso Wielenga in op de weg die Duitsland en Nederland na 1945 tot heden zijn gegaan om te komen tot normalisering op economisch, politiek en politiek-psychologisch gebied. De spreker staat garant voor een bijzonder interessante en boeiende avond

Friso Wielenga (1956) studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit  in Amsterdam en aan de Rheinische Friedrich-Wilhems Universität in Bonn. Hij promoveerde in 1989 aan de VU. Hij heeft gewerkt als (hoofd)docent op het gebied van geschiedenis, politiek en internationale betrekkingen op diverse universiteiten. Sinds 1999 is hij hoogleraar-directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien aan de Westfälische Wilhems-Universität in Münster. Hij heeft veel gepubliceerd over Nederlands-Duitse betrekkingen, moderne Duitse geschiedenis en Nederlandse geschiedenis.

Zaal
Reggezaal
Datum
10 april 2019
Tijd
19:30 uur
Prof. dr. Friso Wielenga

Kees van Amstel – Een bang jongetje dat hele enge dingen doet

Prijs:
€ 15,-
Bestellen

Het leven is net een zwembad. En Kees zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant….toe te kijken hoe anderen proberen hun hoofd boven water te houden. Althans dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: Langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: Hij zocht een nieuwe therapeut. Het resultaat: Een nieuw cabaretprogramma met verhalen en grappen. Veel grappen, zoals hij ze ook op radio en tv vaak maakt.

Zaal
Reggezaal
Datum
17 april 2019
Tijd
20:00 uur

Familiefilm: Pieter Konijn

Prijs:
€ 3
Aan de zaal

Nog nooit werden de creaties van Beatrix Potter zo real-life. Op het grote scherm in de Reggezaal huppelen de konijntjes groter dan je ze ooit zag.

Peter Rabbit krijgt het aan de stok met buurman McGregor. Die zit er immers niet op te wachten dat zijn groentetuin geplunderd wordt voor een konijnenfeestmaal. Een spannend, maar vooral ook vertederend verhaal op magische manier verbeeld. Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Zaal
Reggezaal
Datum
24 april 2019
Tijd
15:00 uur
Familiefilm: Pieter Konijn